SADA I SLUŽBENO

Preko stotinu utakmica Prve lige na MAXtv-u

19.07.2011 u 15:59

Bionic
Reading

U prostorijama Hrvatskog telekoma predstavljene su novosti vezane uz ekskluzivni prijenos utakmica Prve hrvatske nogometne lige na MAXtv-u koja će se od ove sezone zvati MAXtv Prva liga. Tako će kroz sezonu biti prenošeno više od stotinu utakmica, a od rujna će se neke od njih moći gledati i u HD rezoluciji

Novu sezonu eltinog domaćeg nogometnog natjecanja ljubitelji nogometa moći će gledati na MAXtv-u, predstavljeno je u utorak u prostorijama Hrvatskog telekoma u Zagrebu. Dogovoreno je također da će se ubuduće natjecanje zvati MAXtv Prva liga. Na konferenciji za novinare su uz Richarda Breškovića, direktora Odjela za upravljanje ponudom i strategiju fiksnih korisnika HT-a bili još i Branko Laljak, predsjednik Udruge profesionalnih klubova Prve HNL te Ivan Blažičko, direktor Sportske dimenzije, članice grupe Digitel komunikacije koja je vlasnica TV prava za Prvu nogometnu ligu.

Prošle sezone Zadar, Šibenik i Lokomotiva nisu bili u izravnim prijenosima, a do 4. kola Prve lige na MAXtv-u će se izredati prijenosi svih klubova osim Lučkog

Cijela priča kreće već u utorak prijenosom utakmice prvog kola između Hajduka i Šibenika. Od novosti valja spomenuti kako će gledatelji umjesto dosadašnjih 30, imati priliku gledati više od 100 utakmica hrvatskih klubova u izravnom prijenosu, a zasad je ta brojka 108. Po svakom kolu će se prenositi minimalno tri susreta, a u pojedinim kolima i po četiri. MAXtv će prenositi sve utakmice Dinama i Hajduka, većinu utakmica nogometnih klubova Rijeka i Osijek, te najvažnije utakmice drugih klubova Prve HNL. Derbi utakmice svakog kola bit će dostupne u osnovnom MAXtv paketu na Arenasport1, a sve ostale utakmice moći će se gledati u sklopu sportskog paketa MAXtv-a na Arenasport2 i Arenasport3 kanalima.

MAXtv će ljubiteljima nogometa osigurati i vrhunsku kvalitetu prijenosa. S Poljuda će se 10. rujna prvi put u regiji prenositi utakmica domaćeg prvenstva, i to derbi između Hajduka i Dinama, u HD rezoluciji, što će u budućnosti postati standard za sve utakmice.


Utakmica na Poljudu između Hajduka i Dinama, koja je na rasporedu 10. rujna, bit će prenošena u HD rezoluciji

Po završetku izravnih prijenosa svi naglasci, najzanimljiviji trenuci i golovi bit će dostupni na tportalu, na posebno dizajniranoj stranici. Također, tzv. news access bit će dostupan svim drugim elektroničkim medijima koji na njega kupe prava.

Na konferenciji je istaknut i podatak kako prošle godine Zadar, Šibenik i Lokomotiva nisu nijednom bile u prijenosu, a ove će sezone sve momčadi osim Lučkog biti u prijenosu do četvrtog kola, a za Lučko će se naći mjesta u petom ili šestom kolu. Prvu utakmicu će prenositi Božo Sušec, utakmicu u petak između Osijeka i Rijeke će prenositi Krešimir Čampa, dok će utakmicu između Dinama i Intera opet prenositi Božo Sušec.