sve zbog torcide

Poljud će opet biti prazan; Hajduk dobio još jednu tešku kaznu, a i Stanko Jurić će platiti svoje 'grijehe'...

25.04.2019 u 13:51

Bionic
Reading

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluku o kaznama, a sve po prijavi službenih osoba s utakmica 30. kola HT Prve lige. Tako će 'bili', sve zahvaljujući Torcidi, po tko zna koji put ostati bez pozamašne svote novca te - igrati pred praznim tribinama!

'Na utakmici Hajduk-Rijeka u više navrata od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje preko 40 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 67.-76. minute kada su upaljene 33 baklje pri čemu ih je šest ubačeno na tartan stazu te su zapaljene dvije sjedalice na tribini. Također, u više navrata tijekom utakmice na sjevernoj tribini stadiona evidentirana su skandiranja neprimjerenog i rasističkog sadržaja. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskom stadionu Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 70.000 kuna', stoji u objavi disciplinskog suca.

No, nije to sve. Nakon utakmice je svoj 'šou' na tribini s navijačima imao i Hajdukov nogometaš Stanko Jurić (22).

'Stanko Jurić, igrač HNK Hajduk kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna zbog povredi odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika po završetku utakmice Hajduk-Rijeka (članak 84. DP HNS)', odlučio je Alan Klakočer.

>> S Torcidom je slavio pjevajući 'I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama...'; sad ga čeka drastična kazna

Realno, Jurić je još i dobro prošao jer mu je prijetila kazna do osam utakmica zabrane igranja! Ovih 5000 kuna zasigurno će s guštom platiti...

  • +10
Stanko Jurić, nogometaš, Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ujedno je Karlo Primorac, predstavnik NK Osijek koji je udaljen s klupe u 90.+2 minuti utakmice Istra 1961-Osijek zbog neprimjerenog komentiranja odluka i vrijeđanja sudaca kažnjen s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i novčanom kaznom od 1000 kuna (članak 53.b DP HNS).

Samir Toplak, trener NK Inter-Zaprešić udaljen je s klupe u 90. minuti utakmice Inter Z.-Gorica zbog učestalog prigovaranja sucu (treće udaljenje tijekom prvenstva) te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna (članak 53.a DP HNS).

  • +3
HT Prva liga, 30. kolo: Hajduk - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

S po 5000 kuna kažnjeni su HNK Gorica, NK Inter-Zaprešić i NK Slaven Belupo zbog momčadskih prekršaja kažnjivih po članku 54. DP HNS.