vratio se u španjolsku

Predviđali su mu blistavu karijeru, čak je nosio i dres madridskog Reala, a nakon igranja u nizozemskom trećeligašu, sad je pao još niže

07.01.2021 u 13:11

Bionic
Reading

Royston Drenthe bio je nogometaš Feyenoorda, Reala, nizozemske nogometne reprezentacije, ali karijera mu nije otišla u željenom smjeru. I sada je utjehu pronašao u klubu iz četvrte lige španjolskog nogometa

Slovio je za jednog od najboljih igrača na lijevom beku, odnosno igrača pred kojim je blistava karijera. No, nažalost, Royston Drenthe ta očekivanja nije ispunio.

33-godišnji Drenthe karijeru nastavlja u četvrtom rangu španjolskog nogometa nakon što je potpisao ugovor za Racing Murciu. Prethodno je nastupao u trećem rangu nizozemskog nogometa u dresu Kozakken Boysa.

Racing Murcia je pod vodstvom australskog vlasnika Morrisa Pagniella postao ambiciozan klub koji je ranije pokušao dovesti Samuela Eto'oa, Antonija Cassana i Joleona Lescotta. Klub se trenutno nalazi u gornjem dijelu tabele.

Drenthe je potpisao za Real Madrid 2007. godine nakon što je pružio impresivne igre na Europskom prvenstvu za U21 reprezentaciju Nizozemske. U dresu 'kraljeva' odigrao je 65 utakmica, te zabio četiri gola. Posebno dojmljiv bio je gol protiv Seville u Superkupu Španjolske, ali očekivanja na stadionu Santiago Bernabeu nije ispunio pa je bio na posudbama u Herculesu i Evertonu.

Kasnije je Drenthe nastupao za Alaniu Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor, Baniyas, Spartu Rotterdam i Kozakken Boyse.