Aleksander Čeferin

Predsjednik Uefe u pismu suosjećanja: Ćirina ostavština nadilazi bilo koji trofej ili pobjedu, seže dalje i od legendarne bronce

09.02.2023 u 12:43

Bionic
Reading

Predsjednik Europske nogometne federacije Uefe, Aleksander Čeferin, poslao je pismo najdubljeg suosjećanja uslijed smrti legende hrvatskog nogometa, Miroslava Ćire Blaževića

Pismo Aleksandera Čeferina, upućeno predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza, Marijanu Kustiću i krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa, prenosimo u cijelosti:

Poštovani predsjedniče Kustiću, dragi Marijane,

Duboko nas je pogodila vijest o smrti našeg Ćire Blaževića, oca modernog hrvatskog nogometa i jednog od najvećih trenera koje je naša igra imala.

Ćirina ostavština nadilazi bilo koji trofej ili pobjedu, kojih je bilo mnogo u dugoj karijeri, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Švicarskoj. Seže čak i dalje od legendarne bronce hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998., kad su popularni dresovi s kvadratićima postali modni i nogometni trend koji i danas neumorno blista punim sjajem.

Uspjesi na terenu priskrbili su mu mjesto u povijesti nogometa, a autentičnost, karizma i jedinstveni smisao za humor donijeli su mu kultni status kakav samo istinske legende nogometa zaslužuju.

Dubina tuge može se mjeriti samo dubinom ljubavi koju pokušava nadomjestiti, a koliko je Ćiro bio poštovan i voljen ne može se riječima opisati. Uostalom, malo tko doživi takvu čast da ga zovu “trenerom svih trenera”.

U ime UEFA-e i svoje osobno, dopustite mi da izrazim iskrenu sućut povodom vašeg gubitka.

S poštovanjem,

Aleksander Čeferin

  • +22
Miroslav Ćiro Blažević karijera Izvor: EPA / Autor: Achim_Scheidemann