pozdrav azerbajdžanu

Predsjednik kluba se izletio: Sve smo dogovorili s Prosinečkim!

10.06.2017 u 16:15

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac a trenutno izbornik azerbajdžanske nogometne reprezentacije, Robert Prosinečki, vraća se u klupski nogomet

Robert Prosinečki u subotu navečer, prema svemu sudeći, posljednji će put voditi azerbajdžansku nogometnu reprezentaciju.

Naime, prema pisanju turskih medija, Prosinečki je dogovorio posao u Bursasporu, turskom klubu koji je ovu sezonu okončao na skromnom 14. mjestu.

Istina, Prosinečki je demantirao da je posao gotov, ali je i potvrdio da je pregovarao s čelnicima tog kluba.

Međutim, kada za medije predsjednik kluba Ali Ay izjavi: Sve smo dogovorili s Prosinečkim!, onda te riječi imaju ipak drugačiju težinu.

Doduše, dosta toga ovisi i o ogledu protiv Sjeverne Irske, jer ukoliko Azerbajdžan pobijedi, mogao bi skočiti na drugo mjesto u skupini, što bi opet podiglo 'apetite' među Azerima.

No, nakon izjave Prosinečkog kako je reprezentacija Sjeverne Irske, iza Njemačke, najjača u skupini, imamo dojam da je i Prosinečki svjestan raspleta ovog dvoboja, a samim time i svoje sudbine na klupi ove reprezentacije.

Podsjetimo, Prosinečki je nakon uloge asistenta u stručnom stožeru Slavena Bilića, jedno vrijeme vodio Crvenu zvezdu. Potom je preuzeo Kayserispor, s kojim je u prvoj sezoni napravio veliki rezultat.

U drugoj sezoni na klupi tog turskog kluba, rezultati nisu bili najbolji, pa je u dva navrata nudio ostavku. Početkom prosinca 2014. godine, 'Veliki Žuti', postao je izbornik Azerbajdžana.