još jedan 'novi' stadion

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza optimistično je obećao ono što u posljednjih 30 godina nitko nije ispunio...

  • I.Ž.
  • Zadnja izmjena 19.12.2022 02:03
  • Objavljeno 18.12.2022 u 23:58
Bionic
Reading

U 2023. godini krećemo u izgradnju stadiona u Zagrebu, u obnovu Poljuda i ostalih stadiona na kojima igra hrvatska reprezentacija, obećao je na dočeku 'vatrenih' predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić

'Mislim da je konačno stiglo vrijeme, a i ova bronca iz Katra je potvrda toga. Dobio sam uvjerenje od zagrebačkoga gradonačelnika i premijera da 2023. godini krećemo u izgradnju stadiona u Zagrebu, u obnovu Poljuda i ostalih stadiona na kojima igra hrvatska reprezentacija. Vidjeli ste kako izgledaju stadioni u Katru i stvarno je došlo vrijeme da nogometni navijači u Hrvatskoj dobiju dostojni dom', kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić po povratku 'vatrenih' sa SP-a u Katru.

OK, ali dojam je da novo obećanje posljednjeg u nizu predsjednika HNS-a nitko više niti ne shvaća ozbiljno. Razumljivo je to jer koliko smo se samo takvih obećanja o novom stadionu ili stadionima naslušali od njegovih prethodnika u posljednjih 30 godina? Nitko normalan niti ne broji. A što smo dobili? Samo još jedan 'novi' stadion u nizu...

Neka nitko ne zamjeri, ali dojam je da smo sa svakim novim obećanjem sve dalje od 'novog' stadiona, bio on u Zagrebu ili Splitu jer ta akcija ne ovisi o HNS-u već o političkoj volji stranke na vlasti. A toga do sada nije bilo osim u obećanjima. Samo su privatne/klupske inicijative izgradnje novih stadiona - poput onih u Rijeci i Osijeku - do sada urodile plodom.

  • +72
Doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

A nakon što je pompozno najavio izgradnju 'novog' staviona, prvi čovjek HNS-a je oduševljeno govorio o dočeku hrvatske reprezentacije.

'Očekivali smo da će biti doček, ali ovako nešto nismo ni sanjali jer je hladno vrijeme i zima je. A i veseli me jako puno mladih ljudi na Trgu. Ovo može samo nogomet napraviti', rekao je Kustić.

  • +55
Dolazak Vatrenih na zagrebački aerodrom Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal