znakovito obećanje

Zlatko Dalić ovom je izjavom oduševio više od 100.000 navijača, a onda je nastao urnebes jer se oglasio kapetan 'vatrenih' Luka Modrić

Bionic
Reading

Uvjeren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak, kazao je Luka Modrić pred više od 100.000 navijača na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i okolnim ulicama, koji su dočekali hrvatsku nogometnu reprezentaciju, brončanu sa Svjetskog prvenstva u Katru

Nakon točno mjesec dana provedenih u Dohi, sedam odigranih utakmica, 20 odrađenih treninga, te osvojene bronce, hrvatski reprezentativci su se vratili u domovinu, gdje im je priređen još jedan veličanstveni doček, nalik onom iz 2018. godine, kada su 'vatreni' u Rusiji osvojili srebro.

Na središnju pozornicu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića redom su prozivani igrači i članove stručnog stožera, a najviše ovacija dobio je kapetan Luka Modrić.

'Pozdrav Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Nakon četiri i pol godine opet smo ovdje. Htjeli smo vam donijeti zlato, ali i ova bronca je velika stvar, a i vaš dolazak ovdje to pokazuje. Uvjeren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak', kazao je Modrić, koji je, kao i 2018. godine, poveo potom pjesmu 'Zovi, samo zovi', a više od 100.000 okupljenih navijača skandirao je 'Luka, ostani, Luka, ostani!'.

Nakon njega okupljenima se obratio izbornik Zlatko Dalić i zapalio atmosferu!

'Dragi moji, Luka će ostati!', kazao je Dalić i nastavio:

  • +72
Doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Ništa nas ne može zaustaviti, ni zima, ni hladnoća i hvala vam na tome. Još jednom hvala i ovim momcima koji su pokazali poniznost, domoljublje, zajedništvo, hrabrost i vjeru. I zato su nagrađeni, ništa nije slučajno. Ovo je Hrvatska naših snova, ovo je Hrvatska kakva mora biti uvijek', kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Nešto kasnije Dalić je za HRT istaknuo.

'Nismo očekivali ovakav broj ljudi, zima je i hladno. Ova bronca je kao zlato za mene i sve nas. Ovo je Hrvatska, naših snova, mojih snova, zajedništvo i domoljublje. Hvala igračima na ovome, oni su to sve napravili. Na kraju mi je žao što nismo bili prvi jer nismo ništa lošiji od Argentine...', rekao je Dalić i nastavio:.

'Želim da nastavimo živjeti dalje svi zajedno i da uspijemo napraviti još ovakvih rezultata. Želim da i dalje uživamo u nogometu. Rekao sam da puno puta da ovo što radim je najljepši posao na svijetu. Ne mogu reći koliko sam sretan i ponosan. Ovo može samo Hrvatska.'

  • +68
Dolazak Vatrenih na Trg bana Jelačića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Nije mogao još jednom izbjeći pitanje o budućnosti Luke Modrića u reprezetnaciji, hoće li ga nagovoriti da zaigra za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Njemačkoj 2024?

'Dogovorit ćemo se Luka i ja', kazao je Dalić i zaključio:

'Hrvatska je sve sjajnija sve bolja, dolaze mladi i sjajni igrači, ističe. Puno toga se treba posložiti da dođemo do zlata, ali na dobrom smo putu. Ništa nije nemoguće u životu ako vjeruješ i ako si hrabar, pošten i ako se trudiš.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal