nacija ujedinjena

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Kustić nakon povijesnog uspjeha Modrića i društva sada ima samo jednu želju

26.09.2022 u 11:12

Bionic
Reading

Nakon novog uspjeha hrvatske nogomete reprezentacije, koja je sa stilom pobjedom 3:1 u sjajnoj atmosferi u Beču osigurala plasman Final Four Lige nacija, oglasio se i zadovoljni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić

Plasman na Final Four Lige nacija hrvatska nogometa reprezentacija još jednom je dokazala da spada u sam svjetski vrh, a osim novih bodova i boljeg koeficijenta, što je važno za ždrijeb, u igri je i borba za ogromnu zaradu od čak 14 milijuna eura koliko dobiva pobjednik natjecanja.

'Hvala svima koji su nam cijelo vrijeme davali podršku, hvala navijačima koji su došli u velikom broju, u povijesnom broju na jednu gostujuću utakmicu. Hvala naravno i svim igračima, kapetanu Luki Modriću, izborniku Zlatku Daliću, ovo je velika pobjeda, povijesna. Što reći, malo ćemo se proveseliti i naravno da ćemo već polako razmišljati o Kataru. Samo neka dečki ostanu u formi, zdravi i bit će sve dobro', kratko je rekao Kustić koji je sijao od zadovoljstva. No, ima samo tu želju da svi igrači ostanu zdravi, a to naravno vrijedi i za Marcela Brozovića koji se teže ozlijedio.

Naravno, ove pobjede i plasman Final Four Lige nacija dobra je najava kada su očekivanjima na Svjetskom prvenstvu u pitanju.

'Sigurno je da navijači to očekuju od nas, ali mi volimo ići korak po korak. Vjerujem u našu reprezentaciju i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat', dodao je Kustić.

Na pitanje, koliko je za hrvatski nogomet važan plasman na Final Four Lige nacija, što je ipak povijesni rezultat, Kustić je iskreno rekao:

'U svakom smislu je važan. Ovo je taman dobro došlo, pred pripreme za Katar, sigurno da će dati veliko samopouzdanje i igračima. Vidite koliko malo treba da se nacija ujedini i da budemo svi skupa', dodao je Kustić kojeg veseli ovako velik uspjeh Dalića i igrača.

O dodatnim premijama zasad nije bilo govora, ali jasno je kako će svi od Lige nacija te nakon toga Svjetskog prvenstva dobro zaraditi.

  • +51
Austrija - Hrvatska, Liga nacija, 25.9.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

zahvala navijačima

Službena čestitka predsjednika HNS-a nakon prospavane noći

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić uputio je, putem web stranice HNS-a, čestitke igračima i stručnom stožeru, kao i zahvalu navijačima.

'Od srca čestitam izborniku Zlatku Daliću i njegovom stožeru te našim reprezentativcima na ovom impresivnom dostignuću. Mislim da ćemo s vremenom postati još svjesniji veličine ovog uspjeha jer smo u izvanredno snažnoj skupini osvojili prvo mjesto i plasirali se među četiri najbolje reprezentacije u Europi. Zadovoljstvo je tim veće jer smo do plasmana stigli prikazavši nadahnutu igru, ali i snažan karakter jer smo nakon šoka protiv Austrije na početku osvojili 13 bodova u pet utakmica, uz pobjede u Kopenhagenu i Parizu. Pritom me posebno veseli vidjeti sjajnu atmosferu među našim igračima, kao i spoj prekaljenih klasa predvođenih našim briljantnim kapetanom Lukom Modrićem te ambicioznih i talentiranih mladih igrača. Izbornik Dalić sjajno je proveo smjenu generacija i sada u Katar idemo bez pritiska, ali s puno optimizma i samopouzdanja', izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

'Izuzetno me raduje simbioza naše reprezentacije i navijača koja se osjeti na svakoj utakmici. Mislim da su svakoga tko voli Hrvatsku prolazili trnci kada su čuli navijanje više od 25.000 Hrvata usred Beča i zaista hvala svima koji su svojom podrškom uveličali ovaj izuzetan rezultat. Hvala i svim navijačima koji su bili uz nas na svim utakmicama, kao i onima koji su nas pratili uz male ekrane - osjeća se veliko zajedništvo, a ovakvi uspjesi ujedinjuju cijelu naciju. Pritom želim zahvaliti i medijima koji su pomogli u stvaranju jednog vrlo pozitivnog ozračja oko reprezentacije, u kojem se sada idemo pripremati za Svjetsko prvenstvo u Kataru', poručio je predsjednik Kustić.