pao Chelsea

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić nakon druženja s Čeferinom i Bobanom čestitao Dinamu pa iskreno priznao što je 'velika šteta'

07.09.2022 u 11:45

Bionic
Reading

Prvu ovosezonsku utakmicu Dinama u Ligi prvaka na rasprodanom maksimirskom stadionu iz lože su pratili mnogi uzvanici, među kojima su bili predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, ali i vlasnici Chelseaja Todd Boehly i Behdad Eghbali

Bila je to noć za pamćenje i svi navijači Dinama, njih nešto više od 20.000, koliko ih je uspjelo nabaviti ulaznicu, uživali su u pobjedi nad Chelseajem, europskim prvakom iz 2021. godine. Dinamo je nadigrao Chelsea 1:0 golom Mislava Oršića i to će zauvijek ostati upisano u povijesne knjige.

Kako donosi HNS na svojim internetskim stranicama, prije utakmice Dinama i Chelseaja u Plavom salonu održan je svečani prijem na kojem je rukovodstvo Dinama - predsjednik kluba Mirko Barišić, predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić, predsjednica uprave Vlatka Peras, članica uprave Amra Peternel i član uprave Krešimir Antolić - ugostilo čelnika Uefe Aleksandera Čeferina u društvu Uefinog direktora nogometa i legende hrvatskog nogometa Zvonimira Bobana te Sunila Gulatija, predsjednika prve komore Uefinog Kontrolnog tijela za financije klubova.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza predvodio je predsjednik Marijan Kustić, uz izvršnog direktora Tomislava Svetinu, tehničkog direktora Stipu Pletikosu te voditeljicu međunarodnog odjela i licenciranja Ivančicu Sudac.

Prijemu su se pridružili vlasnici nogometnog kluba Chelseaja, Todd Boehly i Behdad Eghbali.

'Od srca čestitam rukovodstvu, stožeru i igračima Dinama na veličanstvenoj pobjedi koja je odjeknula Europom. Ovo je uistinu velika večer za Dinamo, zagrebački i hrvatski nogomet te upečatljiva potvrda kontinuirano kvalitetnog rada u klubu. Posebno mi je drago zbog naših reprezentativaca koji su odigrali izvrsne utakmice, kao i svi njihovi suigrači, ali i našeg nekadašnjeg izbornika Ante Čačića, jer je sa suradnicima sjajno pripremio i vodio utakmicu. Lijepo je bilo vidjeti i našeg izvanrednog Matea Kovačića, zasluženo je dobio pljesak Maksimira. Velika je šteta da ovakav spektakl nije odigran na stadionu dostojnom Lige prvaka, a mislim da je i ova velika pobjeda potvrda kako Dinamo svojim rezultatima zaslužuje rješenje stadionskog pitanja', poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić i dodao:

'Predsjednik Uefe izrazio je veliko poštovanje prema Dinamu i našem nogometu izborom ove utakmice na otvaranju Lige prvaka, a rezultat utakmice opravdao je njegova nastojanja da zaštiti europska natjecanja kakvima ih znamo od projekata poput Superlige, u čemu Čeferin, naš Zvone Boban i drugi čelni ljudi Uefe imaju punu podršku HNS-a. Dinamo je pokazao da zaslužuje igrati Ligu prvaka te mu želim puno sreće u nastavku natjecanja', dodao je Kustić, a koji je upravo u društvu nekada velikog igrača Bobana pratio utakmicu.

  • +43
Dinamo - Chelsea, 1. kolo Lige prvaka, 2022./23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT
  • +2
Navijači na utakmici Dinamo - Chelsea Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac