kako ga je 'ukrotio'

Predsjednik Barcelone napokon progovorio o 'aferi Messi': Nije bilo šanse da mu dozvolim da ode iz kluba...

21.09.2020 u 15:13

Bionic
Reading

Bila su to dva izuzetno turbulentna tjedna, Leo Messi je na sve načine tražio odlazak iz Barcelone nakon što je punih 20 godina proveo u klubu, no predsjednik Josep Maria Bartomeu nekako ga je na kraju uspio zadržati. Sad je napokon otkrio detalje cijele 'akcije'

Uzdrmao je Leo Messi temelje Barcelone. Na Nou Campu se još osjećaju posljedice rata kojeg je Argentinac vodio ovog ljeta u namjeri da napusti klub. Osjećat će se još dugo vremena jer ikona kluba i jedan od najboljih svjetskih nogometaša najvjerojatnije igra posljednju sezonu u 'katalonskom ponosu'.

No, za sada je tu, na Nou Campu te će kao kapetan predvoditi Barcelonu i ove sezone. A o svemu što se događalo napokon je progovorio i predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu. Otkrio je kako je uspio 'ukrotiti' Messija i zadržati ga - pa makar još na godinu dana - u dresu Barce.

'Ne želim se svađati s Messijem, on je naš kapetan i vođa', rekao je Bartomeu na početku razgovora za katalonsku televizijsku kuću TV3 i nastavio:

'Nisam mu mogao dozvoliti da napusti klub, on je najbolji nogometaš u povijesti i potreban je našoj momčadi. Ako imate Messija, uspjesi su vam zajamčeni. Vidjeli smo kako izgleda na terenu i više ne razmišljamo o toj neugodnoj epizodi koja se događala.'

A bilo je tu svega, optužbe su pljuštale s obje strane, no na kraju je Leo Messi popustio i ostaje u Barceloni još godinu dana, do kraja ugovora.

'Nije bilo šanse da ga pustim da ode. Nakon svega sami sebi moramo čestitati jer smo uspjeli nagovoriti ga da ostane s nama. I da, sretan sam zbog toga kako se Leo ponaša posljednjih dana, vratio se treninzima i očekujem velike stvari ove sezone. On je najbolji nogometaš na svijetu i trebao je ostati kod nas. Drugog izbora nije ni imao...', pričao je Bartomeu te zaključio:

'Uprava kluba i ja osobno nastavit ćemo raditi punom parom kako bismo imali najbolju moguću momčad. Nitko od nas ne želi odustati. Klub neće stati i nastavit ćemo raditi, jer imamo još puno problema koje moramo riješiti.'