repka na pantovčaku

Predsjednica odlikovala nogometaše: Hvala vam što niste prestali trčati kad su vam tijela vrištala i kosti pucale

13.11.2018 u 11:44

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku je primila hrvatske nogometne reprezentativce i stručni stožer predvođene izbornikom Zlatkom Dalićem te čelnike HNS-a kako bi im podijelila odlikovanja za osvojeno srebro na SP-u u Rusiji

Predsjednica je našu reprezentaciju pratila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a sada im je uručila odličja za doprinos sportu i promociju Hrvatske.

'Svi smo vi vaši navijači, osvojili ste srca cijelog svijeta. Hvala vam što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajviše što ste nam vratili osmijeh i jedinstvo. Hvala vam što niste prestali trčati kad su vam tijela vrištala i kosti pucale... Hvala vam što ste cijelom svijetu poručili kako je najljepše biti Hrvat, kako nema boljeg osjećaja od toga. Hvala vam što ste igrali za sve Hrvate u domovini i van Hrvatske. Hvala vam što ste Hrvatskoj vratili identitet i učini nas sve ponosnima', rekla je Kolinda Grabar-Kitarović i dodala:

'Pokazali ste da je Hrvatska moćna sila i to je prepoznao cijeli svijet. Svi su bili oduševljeni vašom igrom, slavili su vaše golove kao i one koje je dala njihova reprezentacija. Svjetski mediji su pisali da ste moderno čudo, kako ste dokazali da je kolektiv važniji od individualnosti. Iznad svega vam hvala što ste vratili vjeru u optimizam i što ste postali uzor djeci i svima nama.'

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U ime igrača i stručnog stožera obratio se izbornik Zlatko Dalić.

''Hvala vam što ste bili prisutni u Rusiji davali nam potporu. Hrvatska je država mjesec dana bila najljepša na svijetu i takva treba ostati. Pokazali smo zajedništvo. Dat ćemo sve od sebe svaku utakmicu da promoviramo Hrvatske i činit ćemo sve da svi Hrvati, u domovini, BiH i u cijelom svijetu budu sretni i ponosni na nas', kazao je Dalić.

  • +5
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na utakmici Hrvatska - Danska Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev/ CROPIX

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom odlikovala izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovani su reprezentativci Luka Modrić, Milan Badelj, Filip Bradarić, Marcelo Brozović, Duje Ćaleta-Car, Vedran Ćorluka, Tin Jedva, Lovre Kalinić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dominik Livaković, Dejan Lovren, Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Josip Pivarić, Marko Pjaca, Ivan Rakitić, Ante Rebić, Danijel Subašić, Domagoj Vida i Šime Vrsaljko.

  • +33
Predsjednica odlikovala hrvatske nogometaše Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara i Redom hrvatskog trolista i Redom hrvatskog pletera odlikovani su članovi stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije i članovi delegacije Hrvatskog nogometnog saveza: Nika Bahtijarević, Zoran Bahtijarević, Zoran Cvrk, Tomica Đukić, Saša Janković, Nikola Jerkan, Nenad Krošnjar, Miroslav Krznarić, Marijan Kustić, Dražen Ladić, Dennis Luka Lukančić, Tihomir Maloča, Miroslav Marković, Nikša Martinac, Luka Milanović, Marjan Mrmić, Ivica Olić, Iva Olivari-Uliša, Tomislav Pacak, Koraljka Petrinović, Mario Petrović, Mladen Pilčić, Helena Puškar, Nderim  Redžaj, Marc Alexander James Rochon, Drago Sopta, Zorislav Srebrić, Goran Vincek i Ognjen Vukojević.

Na kraju je predsjednica Povelju Republike Hrvatske dodijelila  Hrvatskom nogometnom savezu.

Svečanosti uručivanja odlikovanja nogometašima i članovima stručnog stožera nazočili su štićenici Caritasovog i još nekoliko dječjih vrtića iz Zagreba.