velika razmjena igrača?

Mandžukić je svoje u Juventusu odradio; Englezi ga već preselili u Manchester United

12.11.2018 u 06:31

Bionic
Reading

Mario Mandžukić prije nekoliko tjedana odbio je potpisati novi ugovor s Juventusom, najavio je kako će odluku što i kako dalje donijeti na kraju sezone. No, čini se kako to baš i nije leglo čelnicima 'stare dame' pa su našeg napadača ponudili Manchester Unitedu u sklopu velike razmjene igrača...

Engleski su se mediji raspisali o novoj, tko zna kojoj po redu, velikoj razmjeni igrača u kojoj se sada našao Mario Mandžukić! U danu kad je svojim golom u velikom derbiju načeo Milan i proslavio vrijednu 2:0 pobjedu na San Siru, Mandžo se našao na popisu Juventusovih igrača koje je klub spreman 'trampiti'.

Naime, sad je gotovo sigurno kako je Paul Pogba defintivno bivši u Manchester Unitedu. Francuz je u konstantnoj svađi s Joseom Mourinhom, na Old Trafford je stigao u ljeto 2016. godine za 105 milijuna eura baš iz Juventusa, a svojim igrama nije vratio ni desetinu uloženog.

Mourinho ga je izbacio iz momčadi koja je u nedjelju igrala gradski derbi protiv Cityja, a 'građani' su lako slavili 3:1. Službeno je Pogba ozlijeđen, ali izvori bliski klubu tvrde kako Mourinho i čelnici Uniteda sumnjaju u njegove probleme. Zato je definitivno pala odluka da ga se u zimskom prijelaznom roku pod svaku cijenu proda. Ili pokuša zamijeniti za igrače koji bi Mourinhu bili od koristi.

To su, barem tako tvrde engleski mediji, u Juventusu jedva dočekali. 'Staroj dami' ide sjajno, ali vidljivo je kako nedostaje čvrstoće u veznome redu te najozbiljnije razmišljaju o povratku Paula Pogbe u Torino!

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Tako je Juventus navodno Unitedu za Pogbu ponudio čak tri igrača i novac. Na popisu igrača koji bi krenuli put Old Trafforda su stoper Mehdi Benatia (31), lijevi bek Alex Sandro (27) i naš Mario Mandžukić! Igrači su to za koje je Mourinho već pokazivao određeno zanimanje, a po Transfermarktu zajedno na tržištu sada vrijede oko 80 milijuna eura. Juventus je uz njih trojicu spreman dati i tridesetak milijuna eura kako bi 'trgovina' bila poštena...

I svi bi bili ponovno sretni - Mourinho bi se riješio velikog problema u liku i djelu Paula Pogbe, a dobio bi dva iskusna obrambena igrača te neumornog borca kojeg neizmjerno cijeni - Marija Mandžukića. Kronično neefikasnom Unitedu treba napadač poput Mandže, pogotovo u svjetlu priče po kojoj je Zlatan Ibrahimović otklonio sva nagađanja da će se vratiti u United. A Juve bi vratio 'odbjeglog' Pogbu tako očvrsnuo vezni red, ujedno bi na bezbolan način 'očistio' momčad od igrača kojima cijena ionako pada i bilo bi ih teško prodati prije isteka ugovora. Podsjetimo i da je Mandžukić prije nekoliko tjedana odbio potpisati novi ugovor, uz poruku da će odlučiti na kraju sezone.

Kako sad stvari stoje, nije nemoguće da Mandžo već u siječnju krene put Manchestera i u dresu Uniteda istrči na Old Traffordu kao prvi Hrvat u redovima 'crvenih vragova'.