sjajne vijesti iz italije

Ivan Strinić otkrio kad se vraća: Zaželio sam se nogometa, eto me na novom početku...

13.11.2018 u 11:11

Bionic
Reading

Pamtit će lijevi bek hrvatske reprezentacije Ivan Strinić (31) 15. srpnja ove godine. Igrao je u hrvatskom dresu veliki finale SP-a protiv Francuske u Moskvi i okitio se srebrnom medaljom, no ujedno mu je to bila i posljednja službena utakmica koju je odigrao...

Srebro iz Rusije Ivanu Striniću donijelo je transfer karijere, iz Sampdorije je prešao u Milan, trener Gennaro Gattuso računao je na njega u početnoj postavi 'rossonera'. No, život je imao druge planove...

Na liječničkim pregledima u kolovozu dijagnosticirana mu je srčana mana, liječnici su mu odmah zabranili bilo kakve fizičke napore, upitno je bilo hoće li uopće Strinić ponovno zaigrati nogomet. Tri je mjeseca proveo 'pod povečalom', stalni liječnički nadzor i kontrole postale su njegova svakodnevica, ali čini se kako je mukama došao kraj!

U ponedjeljak je Strinić odradio pregled u Padovi kod profesora Domenica Corrada, predsjednika Zbora liječnika Talijanskog olimpijskog odbora, kojeg je angažirao Milan. Talijani su iznimno oprezni zbog brojnih smrti nogometaša, posebice nakon što je preminuo kapetan Fiorentine Davide Astori.

Zato Strinić još mora obaviti jednu stvar. Od utorka ujutro nosit će holter koji će sljedećih 24 sata pratiti rad srca, te budu li i ti rezultati dobri, već ovaj tjedan vraća se treninzima u Milanellu.

  • +15
Ivan Strinić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Ne mogu još dati izjavu da je sve gotovo jer nije, ali vrlo smo blizu da počnem trenirati. Optimizam je tu', kazao je u razgovoru za Sportske novosti Ivan Strinić i nastavio:

'Nisam ni sumnjao da je u redu, ali doktori su oprezni, pušu na hladno. Još da odradim taj holter, tada ću moći reći da je sve sigurno, da je to što treba biti. Uglavnom, pozitivno je!'

Više od tri mjeseca je bez nogometa...

'Itekako sam ga se zaželio. Eto me na novom početku...', kazao je Strinić koji bi se, ako sve bude u redu, u natjecateljski ritam mogao vratiti početkom 2019. godine.