UZVRATI 3. PRETKOLA KL-E

Pred Rijekom rutinski posao, 'pakao' čekaju Hajduk i Osijek; evo gdje gledati sve tri utakmice

17.08.2023 u 07:50

Bionic
Reading

Tri hrvatska predstavnika koji love mjesta u skupinama nogometne Konferencijske lige, ovog četvrtka igraju uzvratne utakmice 3. pretkola. Najkomotniju situaciju ima Rijeka, koja je već na Farskim Otocima upisala pobjedu 3:1. Hajduk je u puno težoj situaciji, jer nakon poljudskih 0:0, na vrućem stadionu PAOK-a treba pobjedu. U najtežoj situaciji je Osijek, koji se s gostovanja kod Adane Demirspor vratio s porazom 1:5

PAOK - HAJDUK (19.30 sati, HTV 2)

'Analizirali smo prvu utakmicu. Svaka utakmica ima svoju priču. Dali smo sve od sebe. Igrali smo dobar nogomet protiv protivnika koji je stabilan. Mogu biti zadovoljan igrom, a rezultat je mogao biti bolji. Znali smo da nas čeka zahtjevnih 180 minuta. Mi imamo aktivan rezultat. Za proći trebamo dobiti u Solunu, a to nije lako. Očekujem da će PAOK biti dobar, agresivan, ali imamo mi kvalitetu. Očekujem dobar Hajduk', rekao je Hajdukov trener Ivan Leko, te dodao.

'Sve je moguće. Mislim da smo sposobni igrati 90 ili 120 minuta s PAOK-om. Vjerujem da smo sposobni proći. Jako se veselimo utakmicu. Mirni smo, fokusirani i jako motivirani. Penali? Ne vježbamo penale na treningu, u to ne vjerujem jer tada na tribinama nema 30.000 ljudi'.

  • +35
Hajduk - PAOK, 3. pretkolo Konferencijske lige, 10.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

RIJEKA - B36 (20.15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nogometaši Rijeke dočekuju B36 Torshavn na stadionu Rujevica u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige. Prvi ogled na Farskim Otocima Riječani su riješili u svoju korist 3:1. No, za trenera Jakirovića nema opuštanja.

'Dobili smo priliku osjetiti suparnika na terenu. Jedno je priprema, drugo je kad igraš na terenu. Igraju u niskom bloku, očekujem sličnu utakmicu, Vidjelo se da kada bi uzeli drugu loptu da bi nam se otvarale situacije. Očekujem maksimalnu ozbiljnost, pobjedu i da se plasiramo u play-off'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Bili smo strpljivi, trebat će i danas biti strpljiv i vjerujem da će prilike doći. Momčad je pokazala da je natjecateljska i svaku utakmicu shvaća ozbiljno. Znamo što nam je činiti da utakmicu što prije odvedemo u našem smjeru', zaključio je Sergej Jakirović.

Sažetak utakmice B36 - Rijeka Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

OSIJEK - ADANA DEMIRSPOR (20 sati, MAXSport 2, MAXtv)

Osječki Bijelo-plavi su se iz Turske vratili sa zaostatkom od četiri pogotka (op.a., završilo je 1:5), pred momčadi Stjepana Tomasa je (ne)moguća misija, ali…

'Sigurno očekujemo tešku utakmicu protiv dobrog suparnika. Na žalost imamo zaostatak od četiri pogotka koji se dogodio spletom okolnosti, možda je mogao biti i manji da nije bilo sudačkih pogrešaka kod četvrtog i petog gola, odnosno da na početku nismo primili dva nesretna gola. Da smo bili stabilniji i prebrodili prvih 20-ak minuta bez primljenog pogotka možda bi bilo drugačije, ali nažalost dogodilo se što se dogodilo. Kao što su oni nama zabili golove možemo i mi njima pa smatram važnim da odigramo dobru utakmicu, da budemo pravi pred našim navijačima, a rani pogodak može sve usmjeriti. U nogometu je sve moguće i treba vjerovati u čuda', rekao je trener Stjepan Tomas.

Drugim riječima, iako Osijek mora uhvatiti zaostatak od četiri pogotka, pred Tomasom i stožerom je rješavanje igre u obrani.

'Igračima sam nakon utakmice u Puli rekao da momčad kakva je Osijek i igrači s iskustvom kakvog oni imaju, mora znati privesti kraju utakmicu koju vodi 4:2. Na žalost dogodio se pad koncentracije, dva autogola… To nam je sigurno pljuska i opomena, takve stvari se više neće događati. Fazu obrane moramo igrati kao momčad, biti fokusirani na istu, držati se kompaktno, biti uski, da nam se ne događaju pogreške koje će dovesti do pogodaka iz tranzicije i kontranapada', istaknuo je Tomas.

Sažetak dvoboja Adana - Osijek Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport