BIT ĆE VRUĆE NA TOUMBI

Ivan Leko s ovih 11 'hajduka' ide po čudo i pobjedu kod PAOK-a

17.08.2023 u 05:55

Bionic
Reading

Pred nogometašima Hajduka večeras (19.30 sati, HTV 2) je uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige. Bili u Solunu moraju zabiti pogodak više od domaćeg PAOK-a, jer u Splitu je završilo 0:0. Ili barem izdržati svih 120 minuta da ne prime pogodak više, te u raspucavanju s bijele točke tražiti prolazak u play-off ovog natjecanja. No, o toj opciji ne razmišlja ni trener Ivan Leko

Prošlotjednih 0:0 s Poljuda, u uzvratnoj utakmici 3. pretkola nogometne Konferencijske lige ipak daje nešto više izgleda solunskom PAOK-u. Međutim, Hajduk u Grčkoj želi pobjedu i plasman u play-off ovog natjecanja.

'Analizirali smo prvu utakmicu. Svaka utakmica ima svoju priču. Dali smo sve od sebe. Igrali smo dobar nogomet protiv protivnika koji je stabilan. Mogu biti zadovoljan igrom, a rezultat je mogao biti bolji. Znali smo da nas čeka zahtjevnih 180 minuta. Mi imamo aktivan rezultat. Za proći trebamo dobiti u Solunu, a to nije lako. Očekujem da će PAOK biti dobar, agresivan, ali imamo mi kvalitetu. Očekujem dobar Hajduk', rekao je Hajdukov trener Ivan Leko prije jučerašnjeg treninga na PAOK-ovom Toumba stadionu.

Na upit je li u prvom susretu uočio slabosti PAOK-a, Leko je bio konkretan.

'Vjerujemo da smo pametniji poslije jedne međusobne utakmice. Svaka ekipa ima kvalitete i mane. Pričamo, znamo plan. Treba zaustaviti njihove vrline i napasti mane. To je jasno, ali teren je mjerilo. Sigurno ćemo imati svoje momente. Bitno je da budemo odlučni i hrabri. Mi smo ovdje došli pobijediti i proći dalje'.

Ono što svakako najviše zanima Hajdukove navijače, kojih u Solunu ne smije biti zbog Uefine zabrane, jest sastav s kojim će Leko ići po veliku pobjedu.

I dojam je, s obzirom na to da je Pukštas i dalje van stroja, kako promjena u odnosu na prvu utakmicu neće biti.

A zašto bi i bilo, kada je u početnoj fazi dvoboja, Hajduk izgledao jako dobro. Prema tome, evo (potencijalnog) sastava Hajduka: Lučić - Moufi, Ferro, Šarlija, Melnjak - Sigur, Krovinović - Sahiti, Odjidja-Ofoe, Mlakar - Livaja

  • +35
Hajduk - PAOK, 3. pretkolo Konferencijske lige, 10.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL