zvijezde su se 'posložile'

Pred nama je fenomenalna nogometna nedjelja s četiri veličanstvena derbija; evo gdje možete gledati neke od najvećih obračuna

23.10.2021 u 09:19

Bionic
Reading

Ovakva se nogometna nedjelja već dugo nije 'posložila'. Nevjerojatan je dan pred svim nogometnim fanaticima jer diljem Europe se igraju najveći derbiji. Recimo samo da program otvaraju Barcelona i Real Madrid, El Clasico se igra od 16.15 sati, a nakon toga su na rasporedu Manchester United i Liverpool, Inter i Juventus te Marseille i PSG. No, to nije sve!

Nedjeljni program otvaraju Barcelona i Real Madrid. Prava poslastica za sve ljubitelje nogometa - El Clasico - igra se na Nou Campu od 16.15 sati.

Ovo će biti prvi El Clasico bez Lea Messija i Cristiana Ronalda i neki će reći da ova utakmica bez ove dvije najveće zvijezda gubi epitet 'najveće utakmice' na svijetu. No, ipak igraju Barca i Real, na terenu će biti i naš Luka Modrić, a svaki je El Clasico spektakl, bez obzira sudjelovali u njemu Messi i Ronaldo ili ne.

  • +9
Espanyol - Real Madrid, španjolska liga, 3.10.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Samo nešto kasnije, od 17.30 sati, na travnjak Old Trafforda će istrčati Manchester United i Liverpool u najvećem engleskom derbiju. Nema se ovdje što previše pričati, 'crveno vragovi' protiv 'redsa', Cristiano Ronaldo protiv Salaha... Spektakl na 'kazalištu snova' je zajamčen, ove su utakmice uvijek spektakularne, za te se dvoboje živi i umire!

  • +25
Manchester United - Atalanta Bergamo, nogomet, Liga prvaka, 20.10.2021. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Zanimljivo će biti i u Londonu, jedan od gradskih derbija od 15 sati igraju West Ham United našeg Nikole Vlašića i Tottenham.

Ako ste pomislili da je tu kraj uzbuđenjima, prevarili ste se! Ono pravo tek započinje. Od 20.45 sati na San Siru se igra Derbi della Italia, najveći obračun Serie A, onaj između Intera i Juventusa (Arenasport 4, MAXtv). Ne treba isticati da će važnu ulogu na terenu u momčadi 'nerazzurra' imati hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ivan Perišić.

  • +2
Inter - Sheriff, 3. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

U isto vrijeme (Arenasport 2, 20.45 sati, MAXtv) igra se i najveći francuski derbi, na Velodrome stižu uvijek 'rado viđeni' gosti iz Pariza. Leo Messi, Neymar, Mbappe..., predvodit će PSG na tradicionalno teškom i neugodnom gostovanju kod Olympiquea u Marseilleu. Možda za domaće zaigra i naš Duje Ćaleta-Car.

  • +6
PSG - RB Leipzig, 3. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Ian Langsdon

Uzbuđenjima u Serie A tu nije kraj jer nešto ranije se na rimskom Olimpicu sastaju Roma i Napoli (18 sati, Arenasport 4, MAXtv).

Ne treba zaboraviti i veliki derbi u Nizozemskoj, od 16.45 sati sastaju se Ajax i PSV.

Uh, kakva će to nedjelja biti! Treba se samo jako dobro organizirati i pokušati pohvatati najbolje od svega! Uživajte!

Raspored najzanimljivijih utakmica koje se igraju u nedjelju, 24. listopada:

  • Barcelona - Real Madrid (16.15 sati, Arenasport 6, MAXtv)
  • Manchester United - Liverpool (17.30 sati, Sportklub 1, MAXtv)
  • Inter - Juventus (20.45 sati, Arenasport 4, MAXtv)
  • Marseille - PSG (20.45 sati, Arenasport 2, MAXtv)
  • West Ham - Tottenham (15 sati, Sportklub 1, MAXtv)
  • Ajax - PSV (16.45 sati)
  • Roma - Napoli (18 sati, Arenasport 4, MAXtv)