schildenfeld za tportal

Nosio je dres Šibenika i Dinama, a uoči okršaja na Šubićevcu jasno je poručio: Zna se kako igrači Šibenika razmišljaju, zato su mi sve te priče smiješne

11.05.2022 u 09:07

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama prva je meč-lopta. U nedjelju od 19.05 sati (Arenasport 1, MAXtv) Modri igraju na Šubićevcu protiv Šibenika i u slučaju pobjede, osigurat će naslov prvaka Hrvatski Telekom Prve lige. Naravno, osim ako Hajduk ne izgubi od Istre u subotu, onda bi i u tom slučaju već sve bilo riješeno

Utrka za naslov prvaka nakon 34. kola svela se na dva kluba, odnosno na Dinamo i Hajduk.

S time da uoči posljednjih 180 minuta, zagrebačka momčad ima sve u svojim rukama, jer Modri na svom kontu imaju četiri boda više od Bilih.

U slučaju pobjede već na Šubićevcu, Dinamo će pripremati slavlje za završno kolo kada mu u goste dolazi Hajduk.

Doduše, izgubi li Hajduk od Istre u subotu (19.05 sati, Arenasport 1, MAXtv), Dinamu za novi naslov ne bi trebao više osvojiti niti boda. No, za bivšeg igrača maksimirskog kluba, ali i Šibenika, iskusnog stopera Gordona Schildenfelda nema dilema.

'Mislim da dileme nema, odnosno da će Dinamo već na Šubićevcu potvrditi naslov prvaka. Neovisno o utakmici Hajduka dan ranije', javio se s Cipra, gdje ovaj 37-godišnjak igra za Aris Limassol.

Schildenfeld je 2007. godine prvi put odjenuo Dinamov dres, a potom i 2015. godine. U svojoj bogatoj karijeri, popularni Šifo vraćao se i na Šubićevac. U dresu svog matičnog kluba odigrao je i proljetni dio prošle sezone, pa je igrao i s velikim dijelom aktualnog igračkog kadra.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Zato i zna kako dečki razmišljaju, diše li se u svlačionici više za Dinamo ili za Hajduk?

'Meni su smiješne te priče. Pa ti dečki su igrači Šibenika, dobivaju premije za pobjede, za što bolji plasman svog kluba. I sigurno im je u glavi jedino kako osigurati svom klubu, odnosno samima sebi, što bolje. Prema tome, oni će igrati jedino i isključivo za Šibenik'.

  • +7
Dinamo - Osijek, 8.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

A može li im takva priprema biti dovoljna za pobjedu nad Dinamom?

'To vam ne mogu reći, jer ne znam. Osim toga, sigurno će se i Dinamo nešto pitati. A kako Dinamo lovi naslov prvaka, sigurno će biti ipak nešto motiviraniji (ha, ha). Mislim da Dinamo ima puno iskustva za pobjedu u ovakvoj utakmici. A niti Šibenik nije nešto posebno uvjerljiv. Također, osigurali su i ostanak u prvoj ligi. No, sve to im daje za pravo da odigraju utakmicu bez opterećenja i rezultatskog imperativa'.

Možda i za svog trenera Deana Računicu, koji je javno i otvoreno istupio kako želi da Hajduk osvoji naslov.

'Sigurno će trener dati sve od sebe za takav rezultat, koji bi išao na ruku Hajduku. Međutim, ponavljam, nešto će se pitati i goste iz Zagreba. Ali realno, kvaliteta je na Dinamovoj strani i zbilja bi se moralo dogoditi veliko čudo da Dinamo ne pobijedi'.

U tom slučaju bi u zadnjem kolu Hajduk došao samo u čestitare?

'Da, a to je poseban osjećaj jer kada ti najveći suparnik dolazi u goste, a ti si slavljenik. I moj je prvi mandat u Dinamovom dresu okončan na isti način, kada nam je Hajduk došao u goste, a mi smo ih uz veliko slavlje kući poslali i s tri Eduardova gola. Međutim, ne riješi li Dinamo naslov prvaka u Šibeniku, onda bi u zadnjem kolu moglo biti jako opasno za Dinamove ambicije', završio je Schildenfeld.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Raspored HT Prve lige do kraja sezone:

35. kolo

  • Hajduk – Istra (14. svibnja)
  • Šibenik – Dinamo (15. svibnja)

36. kolo

  • Dinamo – Hajduk (21. svibnja)