IMA SE, MOŽE SE

Poznato koliko će koštati Olimpijske igre u Los Angelesu 2028; od ovog iznosa mnogim Amerikancima će se zavrtjeti u glavi, ali...

  • Autor: D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 17.09.2021 11:04
  • Objavljeno 17.09.2021 u 11:04
tportal

Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK

Ljetne olimpijske i paraolimpijske igre u Los Angelesu 2028. godine stajat će oko 6.9 milijardi dolara, najavila je izvršna direktorica Organizacijskog odbora Kathy Carter

'OI i POI će fiskalno biti zdrave i ostaviti će trajan utjecaj na grad domaćin', najavila je Carter.

'Prije svega, mi ćemo biti domaćini Igara koje su na vrijeme i u okviru proračuna', dodala je kazavši kako će Igre koristiti širokim spektrom postojećih sportskih objekata u gradu, a potrošnja će se nadoknaditi prihodima od sponzorstava, prodajom ulaznica i drugim izvorima.

Rekla je kako je ključna komponenta izgradnje trajnog naslijeđa i pridobivanja skeptika u gradu početak programa koji će poboljšati živote stanovnika LA -a.

U tu je svrhu LA28 obećao ulaganje od 160 milijuna dolara kako bi djeci diljem LA-a sport bio pristupačniji.

'Nismo htjeli čekati 2029. nakon što zatvorimo Igre i uredimo knjige kako bismo počeli utjecati na sudjelovanje djece u sportu. Vjerujemo da ćemo moći poboljšati živote djece u Los Angelesu', istaknula je Carter.

Osvrnula se i na tek završene OI i POI u Tokiju koje su održane u vrijeme pandemije i bez gledatelja.

'Moramo biti spremni na nepoznato. Mislim da je to ključno za svakoga u poslu, a posebno za sport, zabavu i velike događaje. Nikada ne možete biti previše spremni za neočekivano', poručila je ova bivša nogometašica i bivša izvršna direktorica Soccer United marketinga.