Ivan Ivanović

Poznati srpski voditelj 'ubio' izjavom o hrvatskoj košarci: U Zadru nisi mogao dobiti

29.02.2024 u 08:44

Bionic
Reading

Što znače imena Cibone, Zadra i Splita u svijetu košarke najbolje nam dokazuje primjer iz susjedstva

Legendarni košarkaš i djelatnik KK Partizan Dragan Todorić (70) gostovao je u petak 23. veljače u popularnom TV showu Večer s Ivanom Ivanovićem i govorio o snazi bivše jugoslavenske košarkaške lige.

S posebnim je respektom govorio i o hrvatskim klubovima, uz sjajno navođenje samog moderatora čiji se show gleda i u Hrvatskoj i koji zbog svog kritičkog promišljanja ima veliki broj pratitelja i u Hrvatskoj.

Ivanović je pokazao da ima izvrsno znanje o košarci i hrvatskoj košarkaškoj povijesti.

'Užasno je teško bilo osvojiti u SFRJ naslov prvaka u košarci. To naši mladi ne mogu zamisliti. Tu su bila najmanje četiri kuba koji su na razini Barcelone i Reala', započeo je temu Ivanović.

Nadovezao se Todorić:

'Bila je priča da kada sjedneš na vlak i kreneš iz Beograda pitanje je možeš li dobiti utakmicu.'

Ivanović je uskočio:

'U Zadru se nije moglo dobiti!'

'Nisi mogao u Zadru, nisi mogao u Skopju. Bilo je teško. Mi smo izgubili tri naslova državnog prvaka od Rabotničkog, jednom u Beogradu i dva puta u Skopju. Imali ste jedan Metalac iz Valjeva, normalno Cibonu iz Zagreba, Jugoplastiku, Zadar...Po meni to je bila najjača liga u Europi i to bez stranaca', zaključio je Todorić koji se očito jako dobro sjeća kakva ga je atmosfera znala dočekati u kultnim Jazinama, hramu zadarske košarke u koji se znalo natiskati i do 4,5 tisuća ljudi!

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.