nervoza u melbourneu

Poznati Španjolac javno se ispričao zbog izjave da se osjeća kao da je u zatvoru, a Kyrgios ružno napao Đokovića; je li pretjerao?

19.01.2021 u 15:36

Bionic
Reading

Uoči prvog teniskog Grand Slam turnira sezone, ko će se održati od 8. do 21. veljače u Australiji, rastu tenzije zbog strogih pravila karamntene

Zbog toga se oglasio španjolski tenisač Roberto Bautista Agut koji se javno ispričao zbog svoje izjave da se osjeća kao da je u zatvoru zato što mora biti 14 dana u karanteni u hotelskoj sobi u Melbourneu, a što je dio epidemioloških mjera.

Njegovu izjavu objavio je izraelski televizijski kanal Sport 5. Roberto Bautista Agut se ispričao zbog te izjave, te je dodao da je to rekao u privatnom razgovoru i da je njegov komentar prenijet medijima bez njegova znanja i pristanka.

'Moj trener i ja poštujemo sve protokole koje je uspostavila australska vlada i teniski savez kako bi izbjegli bilo kakav rizik zaraze te da bi se mogli natjecati na siguran način. Također, želim se zahvaliti svima koji su omogućili da možemo ponovno igrati tenis', objavio je Bautista Agut.

Podsjetimo, više od 70 tenisača te članova njihove pratnje zatvoreni su u hotelskim sobama i ne mogu trenirati izvan hotela. Naime, oni su u Australiju doputovali čarter letovima u kojima je nekoliko putnika bilo pozitivno na koronavirus. Protiv toga su se pobunili brojni tenisači i tenisačice.

No, oglasio se i Australac Nick Kyrgios koji očito samo čeka kako će napakostiti nekim tenisačima koji mu nisu simpatični, a među njima je i najbolji na svijetu Novak Đoković.

Podsjetimo, Đoković je prvom čovjeku Australian Opena Craigu Tilleyu pisao molbu da se svim tenisačima omoguće jednaki uvjeti, ali nije dobio potvrdan odgovor. No, ubrzo se javio Kyrgios koji je između ostalog na društvenoj mreži napisao: 'Đoković is a tool' ili u slobodnom prijevodu 'Đoković je beskoristan'. Neki bi otišli korak dalje pa bi to slobodno preveli na prostački način, ali uglavnom jasno je što je Kyrgios želio postići. Još jednom isprovocirati Srbina.

Očito Australci drukčije razmišljaju od ostalih kada je strah od zaraze koronavirusom u pitanju, a poznato je kako su od ožujka 2020. praktički cijelo vrijeme zatvoreni za strance.

Da su igrači ogorčeni nije ništa novo pa se tako oglasio i premijer australske države Victoria, Daniel Andrews.

'Znam da se puno razgovaralo o pravilima. Ali pravila se moraju pridržavati svi i igrači su o tome bili obaviješteni prije nego što su došli u Australiju. Neće biti posebnog tretmana jer virus ne tretira ni igrače drugačije', kazao je Andrews koji je tako poslao jasnu poruku 'Đokoviću.

Dodajmo još kako je češka tenisačica Barbora Strycova podržala stroge epidemiološke mjere, te je izjavila:

'Pa ja nemam primjedbi. Vježbam dva puta dnevno, čitam knjige, gledam televiziju, komuniciram preko društvenih mreža. Trudim se biti pozitivna.'

Da je takvih više ne bi bilo nervoze u ovoj zaista posebnoj i čudnoj godini.