Croatia inspiring Champions

Poznati hrvatski sportaši promovirali Lijepu našu u Dubaiju: Osjećam se posebno kada predstavljam svoju zemlju

01.02.2022 u 20:20

Bionic
Reading

U sklopu predstavljanja Hrvatske na svjetskoj izložbi u Dubaiju, održana je interaktivna manifestacija pod nazivom 'Croatia inspiring Champions'

U namjeri promicanja Republike Hrvatske kao zemlje sporta i male zemlje velikih svjetskih uspjeha, ovom su događaju prisustvovali hrvatski osvajači odličja na velikim svjetskim natjecanjima - veslači Martin i Valent Sinković, atletičarke Sandra Perković i Blanka Vlašić, rukometaš Mirza Džomba, nogometaš Stipe Pletikosa i košarkaš Gordan Giriček.

Sportaši su otvorili EXPO Sustainability portal i na lokaciji Sport, Fitness & Wellbeing Hub zajedno s posjetiteljima sudjelovali u nizu sportskih izazova na otvorenom.

'Počašćena sam pozivom i velika mi je čast kao profesionalnoj sportašici predstavljati 'Lijepu našu' na EXPO 2020 Dubai. Ovo je velika prilika pokazati svijetu tko smo mi i da smo mi Hrvati rođeni pobjednici, ne samo u sportu, nego i u drugim poslovima koje radimo. Ovdje su sportske legende, ali Hrvatska ima mnogo legendi. Također, ovim putem želim poželjeti sreću našim Olimpijcima koji će na Zimskim Olimpijskim igrama braniti hrvatske boje', poručila je Sandra Perković, dvostruka olimpijska, dvostruka svjetska te peterostruka europska prvakinja u bacanju diska.

Fantastično druženje s prvacima i sportskim legendama kojem su prisustvovali gosti iz cijelog svijeta, bez obzira na dob, iskušali su se u sportskim aktivnostima s našim proslavljenim legendama i kući su, osim službenih majica događanja, ponijeli i nezaboravne uspomene.

'Osjećam se posebno kada predstavljam svoju zemlju na ovako velikom događanju, pogotovo zato što sam aktivni sportaš. Na svu sreću, trenutno smo van natjecanja pa smo uspjeli doći u Dubai i predstaviti svima Hrvatsku kao najbolju zemlju na svijetu. Mi svi znamo da je, a sada i svi oni koji su bili ovdje', istaknuo je Martin Sinković.