ŽDRIJEB KVALIFIKaCIJA EL

Hajduk izvukao bivšeg europskog prvaka; Osijek i Rijeka mogu daleko, ali neće im biti lako

23.07.2018 u 02:54

Bionic
Reading

U Nyonu je danas održan ždrijeb 3. pretkola Europske lige, a u bubnju se se našla tri hrvatska predstavnika, Hajduk, Rijeka i Osijek

ŽDRIJEB:

Hajduk / Slavija Sofija (Bug) - Rudar Velenje (Slo) / Steaua (Rum)

Osijek / Glasgow Rangers (Ško) - Maribor (Slo) / Chikhura (Gru)

Rijeka - St. Gallen (Švi) / Sarpsborga (Nor)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Osijek je krenuo od prvog pretkola i već je preskočio jednu prepreku, moldavski Petrocub i čekaju ga utakmice s Glasgowom, Hajduk se priključio u drugom pretkolu i čekaju ga dvoboji s bugarskom Slavijom iz Sofije, a Rijeka će se pridružiti tek od ovog 3. pretkola.

Uefa je ždrijeb podijelila na dva dijela - Champions rutu i Glavnu rutu. U Champions ruti nalazi se ukupno 20 klubova, a potencijalni hrvatski predstavnik mogao bi biti Dinamo ispadne li od Hapoela u drugom pretkolu Lige prvaka.

Pa dogodi li se taj scenarij, mogući protivnici zagrebačkog kluba su pobjednici susreta New Saints (Wal) - Lincoln Red Imps (Gib), Torpedo Kutaisi (Gru) - Vikingur (F. O), Spartaks Jurmala (Lat) - La Fiorita (S. Mar), APOEL (Cip) - Flora Tallin (Est) te Cork City (Irs)

Njihove kuglice Uefini će predstavnici izvlačiti s početkom u 12.45 sati.

Ono što nas daleko više zanima je Glavna ruta, gdje su sva tri naša kluba, a taj ždrijeb počinje u 14 sati.

  • +3
Europska liga, 1. pretkolo: Osijek - Petrocub Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

U bubanj ulazi i 13 klubova koji se po koeficijentu priključuju tek sad: Zenit (Rus), Olympiakos (Grč), Braga (Por), Gent (Bel), Feyenoord (Niz), Rapid Beč (Aut), Rijeka (Hrv), Zorja Lugansk (Ukr), Istanbul Bašakšehir (Tur), Luzern (Švi), Sigma Olomouc (Češ), Brondby (Dan), U. Craiova (Rum).

Rijeka će u ovoj fazi natjecanja još biti nositelj pa potencijalno može dobiti lakše suparnike u ždrijebu. UEFA je jutros objavila podskupine pa tako Hajduk može igrati protiv Rapida te boljeg iz dvoboja Seville i Ujpesta, Moldea i Laca, AZ-a i Kairata, Rudara i Steaue.

Osijek može izvući Olympiakos, Feyenoord te boljeg iz dvoboja Bordeauxa i Ventspilsa, Maribora i Chikhure te Kopenhagena i Stjarnana.

Rijeka može naletjeti na Istanbul Basaksehir te boljeg iz dvoboja Dundala i Larnace, St. Gallena i Sarpsborga, Dunajske Strede i Dinamo Minska te Tobola i Pjunika.

  • +7
Prijateljska utakmica, NK Rijeka - NK Zadar, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL