ODLAZI NAKON 25 GODINA

Povrijedili su ga, ali Casillasova reakcija posve je jasna

12.07.2015 u 13:28

Bionic
Reading

Vratar Iker Casillas (34), koji je 16 godina bio prvi golman Real Madrida, prešao je u portugalski Porto

'Danas napušta ekipu i počinje novu nogometnu etapu najbolji vratar u povijesti Real Madrida i španjolskog nogometa. Casillas je učinio da naš grb bude još veći. Bio je naš kapetan i ovdje je iskovao legendu od kada je kao devetogodišnji dječak došao u Real. Mi smo klub star 113 godina, a Casillas je nosio naš dres 25 godina', navodi se u emotivnom pismu objavljenom na internetskoj stranici Real Madrida.

No puno dirljivije bilo je obraćanje Ikera Casillasa koji je pred novinarima - plakao.

'Hvala vam što ste danas došli. Doviđenja svim madridistama. Nakon 25 godina došao je težak dan za mene, opraštam se od kluba koji mi je dao sve. Odlazim u Porto, dopao mi se projekt koji mi je predstavio njihov trener, ne želim ih iznevjeriti. Hvala vam svima što ste bili uz mene u dobrim i teškim trenucima. Klub mi je omogućio da postanem ono što sam danas. Samo želim da me ljudi pamte kao dobrog čovjeka. Hvala vam još jednom svima. Hvala mojim prijateljima koje ću uvijek pamtiti. Bilo gdje da idem, uvijek ću govoriti HALA MADRID. Neću reći doviđenja, vidimo se uskoro.'

Casillas je za Real Madrid branio 725 puta i osvojio je 19 naslova od čega tri Lige prvaka, a 16 sezona bio je prvi vratar momčadi.

U Realu se sada očekuje dolazak Davida de Gee (24), koji je navodno na izlaznim vratima Manchester Uniteda.