TEK MU JE 39...

Povratak rukometaša koji je obilježio zlatnu generaciju, ali i doživio od Hrvatske dva najbolnija poraza u karijeri

18.02.2020 u 15:27

Bionic
Reading

Ovih dana dogodio se jedan od zanimljivijih povrataka u rukometu. Njemački velikan Christian Zeitz (39) opet igra u Bundesligi za Stuttgart kojem pokušava pomoći u borbi za ostanak

Prije nekoliko dana VFB Stuttgart objavio je senzacionalnu vijest, potpisao je ugovor do kraja sezone s Christianom Zeitzom jednim od najuspješnijih njemačkih rukometaša u povijesti.

Ovaj desni vanjski igrao je u trećeligašu Nusslochu koji se povukao iz natjecanja zbog financijskih problema, a Zeitz nije želio u mirovinu te je prihvatio ponudu od Stuttgarta.

U svojoj prvoj utakmici zabio je tri pogotka, a njegova nova momčad priredila je iznenađenje te slavila na gostovanju kod Melsungena 26:21. Važni su to bili bodovi u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu, jer je Stuttgart 16. od 18. klubova, a zadnja dva ispadaju.

Sljedeći ispit za Zeitza i 'švabe' je bio Kiel gdje je Stuttgart teško stradao 35:23, ali uz četiri pogotka svoje vremešne zvijezde. Bila je to emotivna utakmica za njemačkog veterana, jer je upravo u 'Zebrama' ostvario najveće uspjehe.

S Kielom je devet puta osvajao njemačko prvenstvo, šest puta Kup, ima i tri Lige prvaka (uz četiri druga mjesta) i jedan EHF kup.

I u reprezentaciji je bio dio fantastične generacije koja je došla do olimpijskog srebra 2004. te europskog (2004.) i svjetskog (2007.) zlata. Ima i europsko (2002.) i svjetsko (2003.) srebro. Ukupno je za reprezentaciju upisao 166 nastupa i zabio 458 golova.

Inače, od hrvatske reprezentacije doživio je dva najbolnija poraza u karijeri, jer je generacija Balića, Metličića i Lackovića svladala Nijemce u finalima SP-a 2003. i OI 2004.