SVE BLIŽE TITULI

Potvrđen najveći meč dosadašnje karijere Filipa Hrgovića; napokon prava prilika za hrvatskog boksača

26.02.2021 u 23:16

Bionic
Reading

Nema više nagađanja - Filipa Hrgovića (12-0) čeka najveći meč njegove dosadašnje karijere! 'El Animal' svoju će već 13. profesionalnu pobjedu hvatati preko Michaela 'The Bounty' Huntera (19-1-1), jednog od najboljih teškaša svijeta, a uspješnijem u njihovom susretu pripast će pozicija obveznog IBF-ovog izazivača

To bi, barem na papiru, trebalo značiti da pobjeda vodi do meča za naslov svjetskog prvaka! Istog onog koji se trenutno nalazi u rukama Anthonyja Joshue jer britanska zvijezda, podsjetimo, uz WBA, WBO te IBO pojaseve, drži upravo i IBF-ovu titulu.

Još se prije nekoliko dana pojavila informacija po kojoj je IBF organizacija zatražila da se za poziciju namijenjenu njihovom prvom izazivaču trebaju boriti upravo Hunter i Hrgović. Vremena za odluku nije bilo puno te su i hrvatski i američki teškaš morali svoj odgovor na IBF-ovu adresu poslati najkasnije 26. veljače. Što su, po svemu sudeći, i napravili jer potvrda ove vijesti osvanula je u petak navečer na službenoj stranici promotorske kuće Team Sauerlan, piše Fight Site.

Filip se u ovoj poziciji našao nedugo nakon što je planiranu borbu s Hunterom zbog ozljede morao otkazati bivši svjetski prvak Charles Martin. A pogledamo li IBF-ov ranking, vidjet ćemo da je 32-godišnji Amerikanac trenutno rangiran kao četvrti, dok 'El Animal' drži jedno mjesto ispod njega.

Hrgoviću će ovo biti prvi meč nakon onog s Rydellom Bookerom kojeg je još u studenom prošle godine uspješno zaustavio prekidom u petoj rundi.

S druge strane, Hunter se u ring vraća nakon prosinca i meča u kojem je nokautirao sunarodnjaka Shawna Laugheryja. Bio mu je to prvi nastup nakon neodlučenog ishoda s ruskim veteranom Alexanderom Povetkinom, odnosno drugi nakon pobjede nad Sergeyem Kuzminom.

'The Bounty' inače ima i pobjedu nad Martinom Bakoleom, borcem s kojim se neko vrijeme povezivalo upravo Hrgovića, a jedini poraz u karijeri doživio je u susretu s ponajboljim boksačem današnjice - Oleksandrom Usykom.

'Veći sam ja izazov za njega, nego on za mene. On se još nije borio s nekim mog kalibra i to je činjenica. Napuhali su ga i mislim da je ovo još prerano za njega. Bilo bi mu bolje da se bori s Martinom Bakoleom, s nekim koga sam ja već pobijedio, ali htio je mene. Nikakav pritisak nije na meni. Pripazi što želiš. Dobit će sve što mu mogu ponuditi. On je sad na mom putu i tko god pobijedi njegov će se život zauvijek promijeniti', još je prije nekoliko dana za Boxing Scene izjavio Hunter prisjetivši se usput toga da je Hrgović još u studenom prošle godine zatražio ovaj meč.

To što su obojica pristali na ovaj dvoboj ne znači nužno i da su dogovoreni svi detalji. Tako, recimo, u ovim trenucima nije poznat ni datum predviđen za ovaj susret. Tu se možemo tek voditi izjavom Hrgovićevog kopromotora Eddieja Hearna koji je ranije ovoga tjedna rekao da bi taj meč mogli gledati u 'travnju ili svibnju'.

Pobjednik postaje prvi IBF-ov prvi izazivač, ali do borbe za naslov morat će se strpjeti. Naime, u ovim se trenucima vode još jedni veliki pregovori - oni za najveći mogući boksački meč današnjice koji, naravno, uključuju Anthonyja Joshuu i Tysona Furyja. Padne li dogovor između dvojice svjetskih prvaka, isti će uključivati i klauzu o revanšu, a onda još nakon toga ostaje pitanje kada će od svih mogućih izazivača na red doći onaj IBF-ov.

Neka, rekli bi vrlo optimistična procjena, koju je iznio i ugledni promotor Hearn, govori da bi pobjednik meča Hrgović-Bakole svjetski naslov mogao napasti početkom 2022. godine.