NOVA LOKACIJA

Potres 'potjerao' Zlatnu piruetu iz Zagreba

25.10.2021 u 16:33

Bionic
Reading

Zlatna pirueta, tradicionalno međunarodno klizačko natjecanje, ove će se godine po prvi put umjesto u Zagrebu, održati u Sisku, najavili su čelnici Hrvatskog klizačkog saveza i Grada Siska.

Budući da klizalište u zagrebačkom Domu sportova od potresa u Zagrebu nije u funkciji, 53. Zlatna pirueta održat će se od 8. do 11. prosinca u sisačkoj Ledenoj dvorani.

Kako je izjavila predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden, sisačka je dvorana novija i nije stradala u potresu, te je prevladala opcija da se natjecanje organizira u Sisku, umjesto da se ponovo odgodi.

'Uz pomoć Grada Siska i sisačkog Športsko rekreacijskog centra riješena su sva tehnička pitanja potrebna za organizaciju natjecanja, pa će i Siščani, prvi put imati priliku uživati u vrhunskom klizanju', rekla je Paliković Gruden.

  • +9
Lana Petranović Antonio Suza klizanje Izvor: EPA / Autor: MAURI RATILAINEN

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, je tijekom dogovora izrazila zadovoljstvo suradnjom Siska i Hrvatskog klizačkog saveza, te izrazila uvjerenje kako će Zlatna pirueta privući posjetitelje, ali i potaknuti mnoge Siščane da se bave sportovima na ledu.

Na ovom natjecanju, kako je najavljeno, očekuje se vrhunska konkurencija, budući da zbog pandemije, nije bilo kvalitetnijih klizačkih natjecanja, a klizačima je to prilika da potvrde norme za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u siječnju 2022. godine u Montpellieru.

Iako su u tijeku još pretprijave, očekuje se kako će u Sisak doći brojne delegacije, među kojima i iz SAD-a i Kanade. Istodobno će nastupiti i pet do sedam hrvatskih natjecateljica i natjecatelja među kojima i naš perspektivni sportski par Lana Petranović - Antonio Souza

Također je u planu da se i Trofej zagrebačkih pahuljica od 3. do 5. veljače iduće godine održi u Sisku, pa su i pripreme za to natjecanje već počele.