Emotivac Enrique

Potez izbornika Španjolske o kojem govori cijeli svijet; smanjio si je plaću za iznos za koji neki rade cijeli život

23.04.2020 u 12:02

Bionic
Reading

Nakon što je pandemija koronavirusa paralizirala sva najjača sportska natjecanja logičan odgovor bilo je rezanje plaća. Neki su klubovi to napravili na ružan način, neki u dogovoru s igračima, a ima i onih koji su sami sebi srezali plaću što je napravio izbornik Španjolske Luis Enrique

Poznato je kako europske reprezentacije jako dugo nisu imale na rasporedu utakmice, više od pola godine, jer je pandemija koronavirusa sve pokvarila.

>> Velika tuga u Španjolskoj: Sada je svima jasno zašto se izbornik Enrique iznenada povukao…

Podsjetimo, Španjolska je imala po rasporedu utakmice protiv Njemačke i Nizozemske u ožujku te nakon toga oglede s Portugalom i Litvom. Naravno, najveći udarac Savezu je otkazivanje Eurta 2020. čime je Savez prema prvim procjenama izgubio oko 15 milijuna eura.

Kada će reprezentacije ponovno zaigrati zaostale utakmice nije poznato, ali je zato poznato kako je izbornik Španjolske Luis Enrique predložio čelnicima njihova Saveza da mu smanje plaću za 25 posto. Naravno, razlog je kriza zbog pandemije koronavirusa i prekida svih natjecanja te činjenice da se u sportu ništa ne događa.

Drugim riječima, Enrique – koji je proživio tragediju u obitelji i naglo je napustio klupu reprezentacije na koju se pet mjeseci kasnije ipak vratio – odavno je shvatio da novac ništa ne garantira u životu i na ovaj način je želio poslati poruku kolegama širom svijeta. Svjestan je kako će njegov primjer i 375 tisuća eura koji h se odrekao za početak, jer godišnja plaća iznosi mu 1,5 milijuna eura, pokazati pravi put svima. Vodi se za onim legendarnim stihom 'nije u šoldima sve', a iznos kojeg se odrekao mogao bi se usporediti s novceem za koji neki ljudi rade cijeli život.