BIVŠI CIBOS U MIAMIJU

Potencijalni hrvatski reprezentativac postao LeBronov suigrač!

09.09.2013 u 13:57

Bionic
Reading

Američki centar s hrvatskom putovnicom Justin Hamilton, koji je prošle sezone nosio dres Cibone, uskoro bi trebao potpisati ugovor s NBA prvacima Miami Heatom. Tko zna, možda ga nakon prve NBA sezone izbornik Hrvatske Jasmin Repeša pozove, jer centara nikad dosta. Pogotovo ako se plasiramo na Svjetsko prvenstvo 2014. godine

Već gotovo četiri godine Hrvatska nema igrača u NBA ligi, a kako stvari stoje morat ćemo pričekati najmanje do ljeta 2014. Jedina poveznica Hrvatske i NBA-a svih ovih godina je australski Hrvat Andrew Bogut čiji su roditelji rođeni u Hrvatskoj (majka u Karlovcu, a tata u Osijeku), a od nove sezone to će biti i 23-godišnji Justin Hamilton

Podsjetimo, Hamilton je bivši centar Cibone s hrvatskim korijenima, s obzirom na to da mu je majka Hrvatica te ima mogućnost igranja za hrvatsku reprezentaciju.

Nakon što mu pod Tornjem nisu isplatili sve plaće, Hamilton je u drugom dijelu sezone otišao u latvijsku Rigu.

Igrač na čijem je dolasku u Cibonu inzistirao tadašnji trener Veljko Mršić u dresu 'vukova' odigrao je nekoliko fantastičnih utakmica i pokazivao je ogroman napredak.

Hamiltonove igre u Ciboni i Rigi zapele su za oko čelnicima Miami Heata koji ga je izabrao na NBA draftu 2012. Uskoro će Hamilton popisati ugovor s NBA prvacima te igrati uz bok LeBronu Jamesu i društvu.

Tko zna, možda ga se nakon rookie sezone sjete u Hrvatskom košarkaškom savezu, pogotovo ako će na poziciji centra nedostajati igrača. Ako može Dontaye Draper, koji baš i nema veze s Hrvatskom, zašto ne bi mogao i Hamilton. Njegova majka, rođena Zagrepčanka, sigurno bi bila ponosna.