DUG POPIS GRIJEHA

Posrnula nogometna zvijezda pijana izbačena iz veleposlanstva

14.10.2014 u 13:06

Bionic
Reading

Nakon što je koncem rujna napustio redove Astre koju je Dinamo nedavno deklasirao u skupini Europske lige, kontroverzni rumunjski nogometaš Adrian Mutu (35) je karijeru trebao nastaviti u indijskom klubu Pune City, međutim transfer mu je navodno propao zbog alkohola

Kako prenose mediji Mutu se u indijskom veleposlanstvu u Bukureštu pojavio u alkoholiziranom stanju zbog čega mu je odbijena viza. Kada je shvatio kako neće biti ništa od novog posla Mutu je počeo vikati i vrijeđati osoblje. Moralo je intervenirati i osiguranje koje je bivšeg napadača Chelsea, Juventusa, Intera i Fiorentine izbacilo iz zgrade.

Mutu je trebao biti jedna od zvijezda nove Indian Super League (ISL) u kojoj nastupaju Alessandro Del Piero, Nicolas Anelka, Roberta Piresa, David Trezeguet, Marco Materazzi...

Mutu je slovio kao jedan od najboljih europskih napadača, međutim u svakom klub je imao problema s ponašanjem i njegova karijera obiluje kaznama, tučnjavama i suspenzijama. Prije 10 godina dobio otkaz u redovima Chelsea, a kažnjen je i sa sedam mjeseci neigranja nakon što mu je dokazano uživanje kokaina. Rumunj bi zbog toga Londonačnima trebao platiti odštetu od 17 milijuna eura. Samo tjedan dana uoči povratka na teren fizički je napao i ozlijedio jednog konobara u Firenzi. Bivša zaručnica ga je optužila za nasilno ponašanje, a iz rumunjske reprezentacije je izbačen prošle godine jer je izbornika Victora Piturcu usporedio s Mr. Beanom putem svog Facebook profila.

'Nisam svetac to i sam znam, ali smatram kako je većina priča o meni napuhana. Trebao sam biti uzor mladima, ali nisam u tome uspio. Ali sada pokušavam biti bolji čovjek', kazao je Mutu u jednom od posljednjih razgovora s novinarima.