nula golova

Posljednja momčad lige šokirala Dinamo koji se iz Pule vraća s mršavim bodom

24.09.2017 u 19:50

Bionic
Reading

Dinamo je u 10. kolu na gostovanju kod Istre, posljednje momčadi Hrvatski Telekom Prve lige, odigrao samo 0:0. Veliki je to kiks 'modrih', no treba napomenuti kako je teren na Aldo Dorsini bio u očajnom stanju zbog obilne kiše...

Realno, Dinamo je praktički svih 90 minuta bio bolji, dominirao je i stvarao konkretne prilike. Imali su 'modri' više od 70 posto posjeda lopte, no na očajno lošem terenu to nisu uspjeli kapitalizirati. Travnjak na Aldo Dorsini natopila je obilna kiša koja je padala uoči samog susreta, a svakom minutom igre uvjeti su bili lošiji i lošiji.

Dinamo je prijetio preko Antolića, Soudanija, Olma... Sve to u prvih petnaestak minuta igre. No, u tim je trenucima sjajan na golu Istre bio Ivušić koji je pravovremenim intervencijama 'skidao' sve pokušaje gostujućih nogometaša.

U 30. minuti Istra je imala najbolju priliku na utakmici. Matjaž se našao sam uči u oči s Livakovićem nakon što ga je proigrao Mitrevski. No, ukrajinski se napadač nije baš snašao, pucao je preko gola!

I u nastavku je Dinamo dominirao, u 61. minuti 'mrtvu šansu' je zapucao Henriquez. Soudani je sve napravio, probio je lijevu stranu i proigrao Henriqueza koji je s pet metara promašio cijeli gol! 

  • +14
Istra Dinamo 0:0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

U 77. minuti pokušao je Hodžić. Pucao je s nekih pet, šest metara udaljenosti. No, lopta je išla ravno u Istrinog golmana Ivušića koji sjajnom intervencijom brani taj pokušaj.

Dinamo je u samoj završnici ostao s deset igrača, crveni karton dobio je Sigali koji je kao posljednji čovjek obrane srušio Ofosua u izglednoj prilici za gol. Puljani su tada zaprijetili preko Vojnovića i zabili gol, ali iz zaleđa.

Autor: youtube

Dinamo je imao 13 udaraca prema golu Istre, ali samo su četiri išla u okvir. Istra je pucala četiri puta na gol Dinama, niti jedan od njih nije išao u okvir...

Autor: youtube