DERBI OD POSEBNE VAŽNOSTI

Poruka Stefana Ristovskog neće biti lijepo primljena na Poljudu: Nisam bahat...

28.03.2024 u 16:49

Bionic
Reading

Ove subote od 19.30 sati (MAXSport 1, MAXtv) na punom Poljudu igra se najveći derbi hrvatskog nogometa. Riječ je o utakmici 28. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige i srazu Hajduka i Dinama

S obzirom na malenu bodovnu razliku između tri kluba na vrhu prvenstvene tablice, jasno je da derbi između Hajduka i Dinama ima posebnu težinu. Pod imperativom su i Bili i Modri, jer Rijeka bi trebala rutinski odraditi Rudeš, te bi - gubitnik u derbiju praktički ispao iz utrke za naslov.

U tom smjeru razmišlja i Stefan Ristovski, 32-godišnji Sjevernomakedonac, kojem je najjače mjesto na desnom beku, ali može igrati i stopera, ali i biti ofenzivniji.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Ni nama, a ni Splićanima ne odgovara remi, to bi značilo da smo ostali bez dva boda. Jasno je da se za pobjedu mora riskirati, ali ne smijemo bezglavo srljati. Teško je predvidjeti kako će se utakmica razvijati, učinit ćemo sve da se s tri boda vratimo u Zagreb', rekao je Ristovski u intervjuu za Sportske novosti.

Dinamo protiv Hajduka u prvenstvenoj sezoni ne zna za pobjedu. I zato se logičnim čini pitanje, stvara li ta spoznaja momčadi Sergeja Jakirovića pritisak ili dodatni motiv?

'Nikad se ne zna u kojem smjeru može otići utakmica, posebno ovakav derbi. Sjetimo se, uostalom, našeg prvog okršaja s Hajdukom u Zagrebu, imali smo 1:0 prednost, posve smo nadigrali Splićane, imali smo još prilika, pa Petković nije iskoristio kazneni udarac... I u završnici je Hajduk došao do daha i sve rezultatski okrenuo s dva pogotka i dohvatio je pobjedu. A dominirali smo većim dijelom utakmice, bili smo bolji, vodili smo... Bila je to prava slika onoga što derbi može ponuditi, mi smo, na žalost, ostali praznih ruku. Nadam se da će u subotu na kraju sve otići na našu stranu'.

  • +19
27. kolo SuperSport HNL-a, Hajduk - Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izjavom Ristovskog 'hrane' se i u Dinamu, te su je stavili i na društvene mreže kluba.

'Uvjeren sam da ćemo uspješno izvući sezonu! Ma, naravno da će biti tako, nisam ni bahat, ni prepotentan, znam što govorim i znam kakvu kvalitetu imamo u svlačionici. Respekt svakome, ali naslov će se opet proslaviti na našem Maksimiru', poručio je Stefan Ristovski.

Cijeli razgovor s Ristovskim pročitajte OVDJE.

Sažetak utakmice Hajduk - Lokomotiva 1:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel