GAZDE ZADOVOLJNI

Poruka iz Dinama: Jurčić ostaje do proljeća

03.11.2009 u 15:18

Bionic
Reading

Dva dana uoči dvoboja s Ajaxom, kojemu je prethodio jedan europski poraz i tri dvoboja u HNL-u bez pobjede, Dinamova uprava tvrdi da je pozicija glavnog trenera Jurčića posve sigurna

Nakon osvojenog boda protiv Cibalije na Maksimiru Zdravko Mamić je zajapurenim izrazom lica podsjetio na duševna stanja u kojima u pravilu stradavaju treneri. Ipak, Jurčić je još u sedlu i, kako se čini, jahat će do daljnjega.

'Apeliramo na medije da prestanu ove neosnovane konstrukcije oko smjene trenera Jurčića. Mi kao odgovorni ljudi uopće ne razmišljamo o takvoj opciji i potpisujem da će Kruno Jurčić voditi Dinamo i na sljedeće pripreme', rekao je Damir Vrbanović.

'NK Dinamo je suviše ozbiljan klub da bi špekulirao oko novog trenera nakon nekoliko lošijih rezultata. Griješilo se, ali s obzirom na situaciju, to smo i očekivali. Ništa se ne može napraviti preko noći. Uostalom, svi mi griješimo. O treneru se nije, niti će se raspravljati u skorije vrijeme.'

Jurčić tako može odahnuti, iako prilično komično zvuči tvrdnja da Dinamo nije mijenjao trenera zbog jednog ili dva poraza. Nikola Jurčević je 2004. dobio otkaz, a u toj sezoni nije upisao nijedan poraz.