POSVE ISKRENO

Poruka Adema Ljajića, kojeg je Siniša Mihajlović potjerao iz srpske reprezentacije, govori sve o njihovom odnosu

17.12.2022 u 12:21

Bionic
Reading

Siniša Mihajlović, bivši jugoslavenski nogometni reprezentativac i europski prvak s Crvenom zvezdom umro je u petak od teške bolesti u 53. godini. Mihajlović je ostavio dubok trag u srpskom nogometu, a nakon igračke karijere bavio se trenerskim poslom. Bio je i izbornik srpske reprezentacije. Iz tog vremena pamti se i izbacivanje Adema Ljajića iz sastava, jer ovaj Sandžaklija nije želio pjevati himnu

Nogometni svijet oprašta se od Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u petak od teške bolesti.

Nedavno je objavljeno kako je u zadnje vrijeme imao zdravstvenih problema te da se leukemija vratila. Opaka bolest nije mu dala mira...

Rođen u Vukovaru, karijeru je započeo u Borovu, a na najvišoj razini igrao je za Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter. Kao trener vodio je Bolognu, Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i ponovno Bolognu.

Za reprezentaciju Jugoslavije (koja se jedno vrijeme zvala i Srbija i Crna Gora) odigrao je 63 utakmice i zabio deset golova.

Od Mihajlovića se na emotivan način oprostio i 31-godišnji Adem Ljajić. Njih su dvojica jedno vrijeme bili na 'suprotnim stranama', jer Mihajlović je 2012. godine Ljajića izbacio iz reprezentacije. Naime, Ljajić je rođen u Novom Pazaru, to jest u Sandžaku, i nije želio pjevati srpsku himnu.

'Meni je stvarno žao. Još sam pod dojmom...To je život, idemo dalje. Žao mi je što se sve ovo događalo...Volim Srbiju, želio sam igrati za Srbiju od svoje desete godine...Poštujem svakog, ali ako ne poštujem samog sebe, onda me neće poštovati ni drugi', izjavio je tada Ljajić.

No, bez obzira na tu 'povijest', i Ljajić je pokazao puno osjećaja te je iskazao poštovanje prema pokojnom Mihajloviću, jer njih su dvojica surađivali i u Fiorentini, te su proživjeli mnoge zajedničke sretne trenutke.

A dio njih, Ljajić je objavio na Instagramu.