totalno razočaranje

Portugalski izbornik otkrio što se sve događalo nakon poraza od Belgije u osmini finala Eura: Moji igrači plaču u svlačionici...

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Belgije izborila je plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u Sevilli u dvoboju osmine finala porazila branitelja naslova Portugal 1:0...

Portugal neće braniti titulu europskog prvaka iz 2016. godine! Belgija je u osmini finala eliminirala branitelje naslova, a Portugalci su ovaj poraz posebno teško proživjeli. Jasno je da su svi bili totalno razočarani i utučeni, a izbornik Fernando Santos otkrio je što se sve događalo u svlačionici nakon poraza.

'Razočarani smo i tužni. Jako tužni... Evo, moji igrači plaču u svlačionici', započeo je Fernando Santos pa nekako smogao snage i nastavio:

'Znam da su svi Portugalci razočarani i sigurno tužni. Svi smo tužni jer su igrači dali sve od sebe. Puno su radili, no izgubili smo. Ne znam što bih rekao. Bili smo uvjereni da možemo doći do finala, ali to se nije dogodilo. Nema pravde ni nepravde. Postoji onaj koji zabija i onaj tko ne. Nažalost, primili smo gol i nismo ga uspjeli zabiti na drugoj strani. Ali, to je nogomet... Moji su igrači bili umorni i istrošeni, ali su izvukli neku snagu. Bili smo sigurni da možemo do finala, ali sve to skupa sad nema nikakve veze. Činjenica je da smo ispali...', zaključio je utučeni portugalski izbornik.

  • +47
Belgija - Portugal, osmina finala Eura Izvor: EPA / Autor: Lluis Gene / POOL

Malo je igrača odlučilo stati pred kamere, teško je uopće i reći nešto pametno nakon poraza.

'Nismo očekivali da ćemo ispasti u tako ranoj fazi natjecanja. Pokušali smo izjednačiti, ali nismo bili efikasni. Belgijanci su sjajna momčad i igraju na najvišoj razini. To je dio igre. Mislim da je gol koji su zabili bio njihov jedini napadački trenutak tijekom utakmice, no nogomet je takav', kazao je Danilo Pereira.