kvalifikacije za ep

Portugalcima ipak prilika za obranu europskog naslova; Srbiji ni pobjeda ne bi koristila

17.11.2019 u 17:04

Bionic
Reading

Bruno Fernandes i Cristiano Ronaldo bili su strijelci za Portugal u Luksemburgu, te će tako aktualni branitelji naslova ipak imati priliku trofej ostaviti u svom vlasništvu. Srbija se pak nadala kiksu Ronalda i društva, no čak da je Santosova momčad i remizirala, Srbiji to ne bi pomoglo, s obzirom da je protiv Ukrajine odigrala tek 2:2

U dvoboju posljednjeg kola skupine B Portugal je na gostovanju daleko teže nego što se očekivalo pobijedio Luksemburg sa 2:0 osvojivši drugo mjesto u skupini iza Ukrajine koja je već ranije izvadila vizu za EURO.

Srbija, koja je također bila u igri za drugu poziciju, priželjkivala je kiks Portugala, međutim Cristiano Ronaldo i društvo nisu napravili pogrešku premda nisu briljirali. Srbiji ne bi pomogao niti remi Portugala jer je u Beogradu odigrala 2:2 protiv Ukrajine primivši drugi gol u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Portugal je poveo u 39. minuti golom Brune Fernandesa, a sve dvojbe oko pitanja pobjednik razriješio je Cristiano Ronaldo golom u 86. minuti, njegovim jedanaestim u osam susreta.

  • +9
Kvalifikacije za EURO 2020, Luksemburg - Portugal Izvor: EPA / Autor: MARIO CRUZ

U drugoj utakmici B skupine, Srbija i Ukrajina su odigrale 2:2. Domaćin je vodio 1:0 i 2:1, ali su Ukrajinci oba puta uspjeli izjednačiti zaključivši natjecanje u skupini bez poraza.

Golove za Srbiju zabili su Dušan Tadić (9-11m) i Aleksandar Mitrović (56), dok su strijelci za Ukrajinu bili Roman Jaremčuk (33) i Artem Besedin (90+3).

Na koncu je Ukrajina osvojila prvo mjesto u skupini sa 20 bodova, a dalje ide i Portugal koji je sakupio 17 bodova. Srbija je osvojila treće mjesto sa 14 bodova, a novu priliku za EURO tražiti će u play-offu Lige nacija, jer u tom je natjecanju bila pobjednik svoje skupine. Slijede Luksemburg (4) i Litva (1).

Do sada je plasman na Europsko prvenstvo izborilo 17 reprezentacija, među kojima i Hrvatska.

Vizu za EP izvadili su i Austrija, Belgija, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Portugal, Poljska, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska i Ukrajina.

  • +11
Kvalifikacije za Euro 2020, Srbija - Ukrajina Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC