nije ni čudo

Portugalci se 'hrane' nakon ovake pobjede nad svjetskim doprvacima: Nenaoružana Hrvatska nije imala odgovor...

06.09.2020 u 08:51

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u šestom ogledu protiv Portugala doživjela je i peti poraz. U Portu je bilo 4:1 za domaćine, a osim rezultata, pamtit će se i loša igra Hrvatske, zbog čega s portugalskih medija stižu čestitke Santosovoj ekipi, odnosno kritike Dalićevim igračima

Iako je Hrvatska u Portugalu igrala bez najboljeg dvojca Luke Modrića i Ivana Rakitića, opravdanja za ovako blijedu igru Dalićeve momčadi baš i nema previše. Jer okolnosti, odnosno nedostatak treninga i natjecateljske forme za većinu igrača, isti su za sve.

Međutim, htijenje, agresivnost i motiviranost u subotu su bili apsolutno na strani Portugala, pa je i veselje u zemlji europskih prvaka bilo jasno. Ipak su pobijedili svjetske doprvake.

Naslov je na portugalskoj A Boli ide ovako: 'Luksuzna egzibicija na otvaranju Lige nacija', čime se jasno stavlja do znanja da za probleme i igru Hrvatske baš i ne mare. Uz to, u tekstu je naglašeno da je i Portugal igrao bez svoje prve zvijezde, Cristiana Ronalda, a da se njegov izostanak uopće nije osjetio.

Drugi sportski list, Record, puno je stroži prema Hrvatskoj.

'Portugal je uništio svjetskog doprvaka na otvaranju Lige nacija. Pobjeda bez osporavanja protiv nenaoružane Hrvatske, koja nije imala odgovor na dobru igru Fernanda Santosa'.

  • +24
Portugal - Hrvatska, nogomet, UEFA Liga nacija, 5.9.2020. Izvor: EPA / Autor: MANUEL FERNANDO ARAUJO