Liga nacija

Portugalci pokazali respekt i s oprezom najavili utakmicu sa svjetskim viceprvacima; iako ne mogu biti prvi iz jednog razloga će ići na pobjedu

16.11.2020 u 18:36

Bionic
Reading

Portugalski izbornik Fernando Santos i Ruben Dias su najavili susret s Hrvatskom na Poljudu

Hrvatska i Portugal će u utorak u 20:45 na Poljudu odigrati susret šestog kola skupine A3 Lige nacija. Portugal više nema šanse za prvo mjesto u skupini, a Hrvatska igra za opstanak u prvoj ligi. 'Vatreni' imaju tri boda koliko ima i Švedska uz isti međusobni omjer i istu gol razliku uz to da Hrvatska ima više zabijenih golova.

Kako bi ostali ispred Švedske, protiv Portugala Hrvatska mora imati barem jednaki rezultat kao Švedska protiv Francuske. Portugalci su jučer stigli u Split, a na konferenciji za novinare su se danas pojavili izbornik Fernando Santos i Ruben Dias.

'Ne bih pojedinačno analizirao hrvatske igrače. Jako dobro poznajemo hrvatsku reprezentaciju. Svjesni smo koliko je jaka, a tako ćemo se i postaviti. Ipak su oni drugi na svijetu i maksimalno ih respektiramo. Utakmica je za nas rezultatski nevažna, ali igramo za svoju zemlju', kratak je bio Ruben Dias.

Portugalski izbornik je odgovarao na pitanja portugalskih novinara koje je zanimala i utakmica protiv Francuske koju su Portugalci kod kuće izgubili s 1:0 u subotu. Mediji u Portugalu su mu zamjerili da je igrao na bod.

'Nisam dobro spavao nakon te utakmice. Poštujem vaše kritike, ali se ne slažem s njima. Nikad nisam rekao da ćemo igrati na bod, nego sam postavio momčad da igra na pobjedu. Nervozan sam jer nam je ovo četvrti poraz, a svaki poraz za mene je katastrofa. Možda sam trebao malo pojačati vezni red, ali što je, tu je. Tri puta sam gledao snimku te utakmice. Bili smo dobri prvih deset minuta, a onda smo Francuzima prepustili igru, ali na bod sigurno nismo igrali. U to budite uvjereni', rekao je Santos pa najavio susret s Hrvatskom:

'Nažalost, više ne možemo biti prvi, no to ne znači da ćemo igrati ležerno. Iz poštovanja prema viceprvacima svijeta ćemo igrati maksimalno ozbiljno. Uostalom, Portugal uvijek igra na pobjedu. Neću vam reći tko će igrati. Svi moji igrači imaju jednak status i jednako su dobri. Ako se opustimo protiv Hrvatske, bit ćemo u velikim problemima', rekao je izbornik Portugala.

  • +23
Trening Portugala Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX