WTA STRASBOURG

Poraz Tomljanović; ispustila najbolju Australku

21.05.2015 u 14:07

Bionic
Reading

Australka Samantha Stosur pobijedila je Ajlu Tomljanović u četvrtfinalu WTA turnira u Strasbourgu sa 6-4, 3-6, 6-4 nakon dva sata i četiri minute vrlo kvalitetnog dvoboja

Pobjeda je lako mogla otići i na stranu Tomljanović koja je 3. nositeljici u Strasbourgu i 26. tenisačici svijeta pružila odličan otpor. Nakon što je triput gubila servis u prvom setu, hrvatsko-australska tenisačica se sve do desetog gema drugog seta odlično nosila s prijetnjama 31-godišnje Stosur.

Tada je, nažalost, Stosur uspjela doći do meč-lopte i realizirati prvu priliku za okončanje dvoboja, nakon što je Tomljanović u izmjeni loptu poslala u mrežu. Tako je završio prvi službeni obračun dvije tenisačice koje se vrlo dobro poznaju, s obzirom na to da vrlo često zajedno treniraju.

'Mislim da smo odigrale odličan meč, pobjeda je mogla otići na bilo koju stranu. Iskoristila sam svoje prilike i sretna sam što sam uspjela pobijediti', izjavila je Stosur neposredno nakon pobjede nad Tomljanović kojoj je ovo bio drugi nastup u četvrtfinalu na WTA Touru u 2015.

Za razliku od turnira u Pattayi, gdje se probila do svog prvog finala, ovdje je Tomljanović ostala zarobljena u četvrtfinalu. Stosur će u polufinalu igrati protiv bolje iz dvoboja Amerikanke Sloane Stephens i Srpkinje Jelene Janković.