veliko slavlje 'barakuda'

Ponosni hrvatski izbornik oglasio se nakon veličanstvene pobjede nad Srbijom, no ljuti ga jedna stvar: Ne smijem komentirati suđenje, ali...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 31.07.2021 11:23
  • Objavljeno 31.07.2021 u 11:15
Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Srbiju 14:12 u 4. kolu skupine B te je osigurala plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju

'Prvi cilj je napravljen, nakon onog poraza ove dvije utakmice su dokazale ono što smo pokazivali u pripremnom periodu, da možemo i vrijedimo puno. Nema nikakve euforije, tek sada dolazi ono najbitnije. Sad igramo sa Španjolskom tu utakmicu za prvo mjesto u skupini. To nije nešto značajno i bitno, za tu utakmicu ću morati odmoriti Paula Obradovića jer trpi velike bolove i hvala mu na tome što stiska zube', rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak nakon pobjede nad Srbijom te zaključio:

'Značajna pobjeda protiv velikog protivnika, sjajna utakmica i sjajna igra, to je ono što me veseli.'

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, Srbija je uspjela izjednačiti, Barakude su malo upale u crnu rupu, ali opet je Hrvatska pokazala mentalnu snagu.

'Crne rupe su normalne, svakoj ekipi se dešavaju i u svakom sportu se dešavaju. Nema nijedne ekipe koja od prve do zadnje minute igra savršeno kao stroj. To u sportu ne postoji. Ono što me ljuti, i to sam rekao igračima, su izrađene akcije, mi smo njih 'ubili' dva puta na početku i onda ne damo gol, primimo ga, sami poklanjamo. Ali generalno, fenomenalna utakmica, pun nas je bio bazen, napadački i obrambeno moćni. Čestitke momcima, ali još ništa nismo napravili. Moramo biti čvrsto na zemlji, tek sad dolazi ono pravo za nas, četvrtfinalne utakmice, vidjet ćemo protiv koga. Naravno da imamo velike šanse, ali moramo se dobro pripremiti i idemo dalje kroz Tokio', analizirao je Tucak utakmicu.

  • +5
Hrvatska - Srbija, vaterpolo, Olimpijske igre Tokio Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

No, Hrvatska je protiv Srbije imala gotovo dvostruko više isključenja. Koji je razlog i zašto?

'Ja ne smijem komentirati suđenje i neću. Ja ću ga komentirati kad sve prođe. Zašto ovaj gospodin nama sudi već drugu ili treću utakmicu na turniru od svih sudaca, ne znam ni to, ali opet kažem - neću komentirati, ne smijem. Ono što je bitno je da mi budemo jači od svega. Oni su sudili kako misle, kako misle da znaju, mi moramo igrati, nećemo se obazirati na njih, reagirat ću kad mislim da je prešlo mjeru kao što je danas uistinu prešlo mjeru nakon onog kontrafaula. Sada je samo fokus na utakmicu', zaključio je hrvatski izbornik Ivica Tucak.