IMA U TOME NEŠTO

Ponizni Pep Guardiola objasnio zašto je u karijeri osvojio toliko trofeja; što će na ovo njegovo priznanje reći drugi trenerski velikani?

27.04.2021 u 08:05

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja četvrtu su godinu zaredom pobjednici engleskog Liga kupa, a za Pepa Guardiolu to je 25. trofej u trenerskoj karijeri. Španjolski stručnjak objasnio je koja je tajna njegovog uspjeha

'Građani' su u finalu igranom u nedjelju na Wembleyu svladali Tottenham Hotspur sa 1:0. Pogodak za novi trofej postigao je Laporte u 82. minuti kada je bio najviši u kaznenom prostoru Tottenhama nakon ubačaja De Bruynea. Za Pepa Guardiolu ovo je 25. pokal s nekim od klubova koje je vodio, ali ta 'berba' nije ga digla u nebesa.

On sam je skromno zaključio zašto je toliko toga osvojio, a na neki način je pomalo osporio svoje, ali i uspjehe drugih trenera koji su karijere na klupi započinjali odmah u velikim momčadima.

'Dobro je. Trenirao sam u velikim klubovima: Barcelona, Bayern München i sada ovdje. Zbog toga je to lakše bilo napraviti', priznao je Guardiola koji je na Camp Nou u ulozi trenera proveo četiri sezone, zatim tri u Münchenu, a ovo mu je peta godina u Cityju.

Finale Liga kupa odigran je pred navijačima, kapacitet je bio smanjen na osma tisuća, ali i to je bar nešto...

'Nije ih bilo puno, ali su zato stvorili veliku buku.'

  • +10
Borussia Dortmund - Manchester City, Liga prvaka, 14.4.2021. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL / POOL

Nešto o utakmici...

'Nevjerojatno smo sretni što smo četiri puta zaredom najbolji u ovom natjecanju. Pokušali smo dobiti utakmicu, stvorili smo puno šansi. I oni su imali su neke šanse iz kontri, ali općenito smo mi odigrali dobru utakmicu.'

Španjolac može osvojiti još dva trofeja, u Premiershipu Manchester City je uvjerljivo vodeći, a 'živ' je i u Ligi prvaka gdje ga očekuju polufinalne utakmice s PSG-om.