Lov na Ligu prvaka

Milanova budućnost je u rukama hrvatskih napadača; Mario Mandžukić i Ante Rebić dobivaju ključnu ulogu u talijanskom divu

26.04.2021 u 14:19

Bionic
Reading

Milan će u lovu na Ligu prvaka predvoditi hrvatski napadački dvojac

Milan će u ponedjeljak u 20:45 dočekati Lazio u 33. kolu talijanske Serie A. Rossoneri su trenutno treći sa 66 osvojenih bodova, dva manje od druge Atalante i čak 13 manje od prvoplasiranog Intera od kojih imaju i utakmicu manje. Četvrti Juventus ima pak jednako bodova kao i Milan, ali i utakmicu više.

Milan je tako zapravo izgubio šansu za osvajanje naslova prvaka, ali predstoji mu velika borba za Ligu prvaka u kojoj nije bio dugih sedam godina. Prvi korak ka tome žele napraviti već u susretu s Lazijem u kojem idu na pobjedu. Do pobjede će izgleda ići na hrvatski pogon.

Zlatan Ibrahimović nije još spreman za ozbiljnu utakmicu i na njega neće računati u ovom susretu. To je zapravo dobra vijest za hrvatske napadače jer bi u samom vrhu napada trebao biti Mario Mandžukić, a uz njega bi od prve minute trebao krenuti i Ante Rebić.

Prema pisanju talijanski medija, trener Stefano Pioli smatra kako bi upravo iskustvo hrvatskih napadača moglo biti presudno u utakmici s Lazijem. Najprije je priliku dao portugalskom napadaču Rafaelu Leaou, ali on je lošim izvedbama pao u totalno drugi plan čime je najviše profitirao Mario Mandžukić koji danas kreće od prve minute.