flick broji zadnje dane

Bayern već ima novog trenera, a za njega će platiti brutalnu odštetu kakva u povijesti nogometa još nije viđena; za mnoge je ovo ime iznenađenje

26.04.2021 u 15:12

Bionic
Reading

Iako sezona još nije gotova čini se kako je Bayern riješio pitanje novog trenera. Barem ako je vjerovati njemačkom listu Bild

Od prije je poznato kako Hansi Flick, čovjek kojeg je u Bayern doveo Niko Kovač kao svog pomoćnika, uskoro definitivno odlazi s klube moćnog bavarskog kluba. Ispisao je povijest kao trener Bayerna i prošle sezone osvojio je s momčadi sve moguće trofeje uključili i titulu prvaka Europe.

No, osim što se sukobio sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem nagađa se kako je glavni razlog što će Flick uskoro vjerojatno preuzeti njemačku reprezentaciju.

Kao novi trener Bayerna iz pouzdanih izvora spominje se 33-godišnji njemački stručnjak Julian Nagelsmann, a vijest je objavio ugledni njemački list Bild. Riječ je o treneru koji je radio odličan posao na klupi Hoffenheima i RB Leipziga.

No, problem bi mogla biti odšteta jer Nagelsmann je ugovorom vezan za RB Leipzig do ljeta 2023. godine. Stoga je za mnoge ovo ime iznenađenje jer radi sjajan posao i dovodi mlade igrače iz cijelog svijeta i od njih radi super-zvijezde.

Iako je do nedavno odšteta iznosila između 15 i 20 milijuna eura sada se, kako doznaju neki njemački mediji, pojavila informacija kako čelnici RB Leipziga svog mladog trenera neće pustiti za manje od 30 milijuna eura.

No, realno je da će se naći na nekih 20-ak milijuna eura što bi značilo da bi Nagelsmann ušao u povijest kao najskuplji trener u povijesti za kojeg će, kako stvari stoje, biti isplaćena rekordna odšteta. Dok se to ne dogodi rekorder će i dalje biti Portugalac Andre Villas-Boas, kojem su tepali 'Mali Mourinh', za kojeg je engleski Chelsea 2011. godine platio Portu čak 15 milijuna eura.