UTAKMICA ZA ZABORAV

Poniženje i katastrofa za BiH; evo što kažu krivci za debakl

08.10.2016 u 10:54

Bionic
Reading

Reprezentacija BiH u kvalifikacijama za SP poražena je kod Belgije sa 4:0. Ovaj debakl razljutio je tamošnju javnost

Mediji u BiH pišu o katastrofi i poniženju, a ništa blaži u svojim komentarima na društvenim mrežama nisu ni navijači. Ipak, bez obzira na teško stradavanje, reprezentativci BiH i izbornik skupili su snage za izjave.

'Nedostajalo je svega. Agresivnosti, borbenosti i puno tehničkih grešaka. Na ovakvoj razini to se nije smijelo dogoditi. Zaslužena pobjeda Belgije. Imali smo par šansi gdje smo mogli spasiti rezultat. Iako su bolji, griješili smo u najjednostavnijim stvarima. Ovo moramo zaboraviti i spremiti se za Cipar. Igrači od kojih smo najviše očekivali, nisu bili na razini. Također, kolektivno smo imali veoma ružnu večer', rekao je izbornik Baždarević.

'Po meni 4:0 nije realan rezultat. Neću reći da smo igrali dobro, igrali smo loše, ali opet mislim da smo im neke golove poklonili. Realno, mi nismo na razini Belgije, ostaje nam ona realnost, a to je borba za drugo mjesto. Svi smo krivi, od prvog do zadnjeg', pričao je napadač Edin Džeko.

'Ne znam što reći, ovo je bila loša noć. Nismo odigrali kako treba, ovo je bila teška utakmica i šteta što je ovako završilo. U nogometu je sve moguće, imamo još osam utakmica i idemo jednu po jednu', govorio je vratar Asmir Begović.

'Ovo je bio težak poraz, zaista nismo očekivali ovo, utakmica za zaborav. Možda smo ušli s previše respekta i straha. Previše smo gubili lopte, stisnuli su nas i povukli smo se. Oni su kvalitetniji, ali nismo očekivali ovaj rezultat. Bili su favoriti, ali to nije opravdanje. Moramo se koncentrirati na Cipar, on je sada najvažniji', dodao je veznjak Miralem Pjanić.