KAKAV SKANDAL

Poništen svjetski rekord Ryana Crousera; razlog je bizaran, a javio se i bijesni Amerikanac

13.04.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Međunarodni atletski savez (World Athletics) objavio je kako se ne priznaje svjetski rekord američkog bacača kugle Ryana Crousera koji je sredinom veljače ove godine na dvoranskom mitingu u Potacellu Idahu ostvario rezultat od 23.38 metara

Iz World Athleticsa su objavili kako dvorana Pocatellu nije certificirani objekt te kako je dodatnom istragom utvrđeno kako bacalište kugle nije zadovoljavalo potrebne standarde.

'Dijametar bacačkog kruga bio je veći od dopuštenog na svakoj mjernoj točki, a inklinacija zone slijetanja kugle također je bila veća na svakoj mjernoj točki', objavila je krovna svjetska atletska organizacija.

Nakon što mu je poništen novi rekord oglasio se i Crouser putem instagrama:

'Ovo nije novi problem. Stvarno ne znam odakle ovo pravilo.'

Crouseru tako najbolji rezultat u karijeri ostaje hitac iz lipnja 2021. godine kada je na otvorenom u Eugeneu bacio kuglu do 23.37 metara, odnosno samo centimetar manje od poništenog rezultata iz Pocatella, što je također svjetski rekord, dok je njegov najbolji rezultat u dvorani 22.82 metara iz siječnja 2021. godine što je najbolji rezultat ostvaren u dvorani u povijesti.