I TO JE MOGUĆE

Igoru Tudoru ovo se sigurno prvi puta dogodilo u trenerskoj karijeri

13.04.2023 u 12:15

Bionic
Reading

Dimitri Payet je jedna od omiljenih zvijezda navijača Marseillea, ali kod Igora Tudora je u drugom planu

Hrvatski trener je zasjeo na klupu Olympiquea u srpnju prošle godine, a zatim su došla loša vremena za Payeta čiji način igre nije odgovaao Tudorovoj viziji nogometa.

Tako se 36-godišni ofenzivni veznjak odjednom našao među rezervama, sa malom minutažom. Nije mu to sjelo, ali iza Tudora su stajali rezultati pa je Payet mogao samo nemoćno gledati suigrače dok igraju, a on se je dobivao nešto malo minuta u završnicama utakmica.

'Žao mi je zbog ove situacije jer je prošle sezone igrao jako dobro, ali je bio drugačiji tip nogometa, u drugačijoj brzini, prilagođenoj njegovim kvalitetama. Ali ja ne znam kako igrati takav tip nogometa i moram raditi ono što znam i ono u što vjerujem. Moram slijediti svoju viziju igre i birati one igrače koji se uklapaju u tu viziju', rekao je nedavno Tudor.

A Payetu je dosadilo sjedati na klupi, želi igrati pa je zatražio Tudora da ga prebaci u rezervnu momčad. Hrvatski trener sigurno u svojoj trenerskoj karijeri nikada nije dobio zahtjev od neke zvijezde da ga se degradira u drugu momčad, a eto, došla su i takva vremena.