NEOmoguća misija 2

Pomlađeni Hyundai s Neretve potpuno je siguran za vožnju

30.05.2016 u 11:56

Bionic
Reading

Odabran je treći automobil za popravak u AutoZubak Neostar servisu

Svojom životnom pričom vlasnik vozila Hyundai Accent iz 1998. godine Nenad Krsteski dirnuo je članove žirija koji su upravo njegovo vozilo odabrali za posljednji makeover u akciji NEOmoguća misija 2. Vučnom službom iz doline Neretve, točnije iz mjesta Baćina pored Ploča stigao je treći automobil za popravak u AutoZubak Neostar servisu. Četveročlana i skromna obitelj unatoč svim problemima nastoji zadržati optimizam, stoga ih je vijest o makeoveru limenog ljubimca posebno obradovala. Budući da vlasnik vozila nerijetko završi na hitnom prijemu zbog teškog zdravstvenog stanja, automobil u obitelji Krsteski igra vrlo značajnu ulogu kada ozbiljnost i hitnost situacije zahtijevaju brzu reakciju kako bi prevezli Nenada do najbliže bolnice, udaljene više od pet kilometara. Upravo zbog toga siguran i tehnički ispravan automobil obitelji je prijeko potreban.

Detaljna dijagnostika u AutoZubak Neostar servisu
Čitav niz kvarova, oštećenja i nedostataka detektirao je servisni savjetnik Vladimir Vuković prilikom dijagnostike stvarnog stanja vozila Hyundai u AutoZubak Neostar servisu. Trula limarija, hrđav krov, tapecirung koji otpada, krov koji prokišnjava, hauba dokrajčena korozijom, stare gume opasne po život... samo su dio oštećenja. Podvozje automobila bilo je u poprilično katastrofalnom stanju, a ispod haube dokrajčene hrđom nalazio se motor iz kojega je ulje curilo na sve strane. Izrazito loše kočnice predstavljale su veliku opasnost u slučaju ovoga vozila jer je zaustavni put kočenja drastično povećan, čime je vozilo predstavljalo potencijalnu opasnost za ostale sudionike u prometu, ali i za vozače koji su upravljali srebrnim Hyundaijem. Primijećeno je kako su i sva četiri amortizera vozila potpuno istrošena, što je servisere dovelo do zaključka kako će pri ponovnom sastavljanju automobila biti nužno ugraditi čitavu gomilu novih dijelova.


Izvršeni popravci
Kao najveći mehaničarski izazov u ovogodišnjoj akciji pokazao se upravo posljednji automobil čija je ukupna vrijednost procijenjena na svega 400 kuna. Popravak limarije i lakiranje svih elemenata, zamjena zupčastog remena, akumulatora, ulja, svjećica, amortizera, zamjena prednjih i stražnjih kočionih obloga... samo su mali dio dorada i novih dijelova ugrađenih u vozilo staro 18 godina. S višestruko uvećanom tržišnom vrijednosti nakon makeovera u akciji NEOmoguća misija 2, ključ srebrnog Hyundaija vraćen je sretnom vlasniku koji je na dan primopredaje vozila osim leptirića u trbuhu osjećao i popriličnu tremu. Vidno razdragani Nenad Krsteski od srca se zahvalio serviserima te krenuo put Dalmacije istaknuvši kako nije samo jedno vozilo spašeno od propadanja, nego i jedna obitelj.


Makeoverom trećeg automobila završena akcija NEOmoguća misija 2
Primopredajom trećeg automobila uspješno je završena akcija NEOmoguća misija 2 u sklopu koje je spretni servis za sve marke vozila AutoZubak Neostara besplatno dotjerao tri automobila, sada puno sigurnija i udobnija za vožnju, ali i estetski atraktivnija. Upoznali smo zanimljive vlasnike i čuli njihove priče u TV reportažama, a iz prve ruke doznali smo i vidjeli kako je organiziran posao u velikom AutoZubak Neostar servisu. Priče o sva tri dobitnika, kao i njihove reakcije, pogledati možete u specijalnoj epizodi akcije NEOmoguća misija 2 koja će biti prikazana u programu RTL Televizije.