POVRATAK U PROŠLOST

Poljud mu je skandirao na utakmici koja je završila šokantno za Hrvatsku: 'Tko se toga ne bi sjećao...'

07.09.2021 u 11:43

Bionic
Reading

Legendarni vratar Hajduka i reprezentacije Tonči Gabrić gostovao je u Dnevniku HTV-a i prisjetio se svojeg nastupa za Vatrene na Poljudu, ali i govorio o šansama Hrvatske protiv Slovenije u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Slovenija je gostovala na Poljudu i 2. travnja 1997. godine izborila remi 3:3, a Gabrić je branio prvo poluvrijeme.

'Naravno da se sjećam te utakmice. Igralo se u Splitu, htjeli su navijači da branim, a za mene je to bilo nešto nevjerojatno. Cijeli stadion je skandirao moje ime, a ja sam mislio da ću poletjeti. Ozlijedio sam se pri izlasku kod gola u 20. minuti, na poluvremenu je ušao Mrmić i ostala je ta utakmica 3:3', rekao je Gabrić za HTV.

A vrativši se sadašnjoj utakmici na Poljudu (utorak, 20.45 sati), Gabrić je zaključio da smo bolja reprezentacija od Slovenije.

'Bili smo drugi na svijetu, u svakoj utakmici kod kuće mi smo favoriti. Zadnji put protiv Mađarske atmosfera je bila fantastična. Za reprezentaciju se igra s jednim posebnim nabojem', zaključio je Gabrić.

  • +4
Trening Hrvatske na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL