SPEKTAKL U ARENI

Poljski snagator Pudzianowski 'bombama' uništio borca iz BiH; Hrvat Račić ispisao povijest; 'ring girls' ugrijale atmosferu

10.11.2019 u 08:21

Bionic
Reading

Fantastičnu priredbu koja je oduševila sve prisutne održala je u Areni Zagreb najveća europska MMA promocija, poljski KSW. Deset borbi oduševilo je 12 tisuća gledatelja na tribinama, a na kraju su hrvatski borci slavili u tri borbe

U centru pozornosti svakako je bio Antun Račić koji je postao prvi KSW-ov prvak bantam kategorije i treći Hrvat s pojasom ove promocije, kao i Ivan Erslan te Ante Delija koji su svoje prve KSW borbe obilježili upisavši pobjede prekidom. Nažalost, njihove sreće nisu bili Filip Pejić i Ivica Trušček, kao i ljubimci tribina, Aleksandar Ilić i Vaso Bakočević te Lemmy Krušič, Miloš Janičić i sudionik glavne borbe, Erko Jun, piše Fight Site.

Iako se njegova borba po rasporedu nije nalazila među dvije glavne, Antun Račić bio je sudionik najvažnijeg dvoboja KSW 51 priredbe, jedinog za titulu prvaka. On je u svom nastupu, nakon pet rundi teške, neizvjesne i napete borbe, savladao najboljeg poljskog borca bantam kategorije, Damiana Stasiaka. Presudila je prije svega kondicija, hrvanje i čelična volja hrvatskog borca, koji je postao treći Hrvat s pojasom prvaka KSW promocije, ali i prvi povijesni prvak bantam kategorije.

  • +13
Borilački spektakl KSW 51, Antun Račić - Damian Stasiak Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Preostala dva hrvatska borca koji su upisali pobjede su Ivan Erslan i Ante Delija. Erslan je poput brzog vlaka prošao kroz Darwina Rodrigueza i završio ga u samo 80 sekundi, dok je Deliji trebala malo dulje. On je od početka dominirao protiv iskusnog Olija Thompsona, a borbu je završio nakon minutu i pol akcije u drugoj rundi, ground n' pound udarcima nakon rušenja.

Filip Pejić prekasno se na pravi način uključio u borbu protiv Daniela Torresa, odnosno nakon što je izgubio prve dvije runde. Odlična treća nije bila dovoljna za pobjedu koja bi mu osigurala napad na titulu. Ivica Trušček danas je prihvatio borbu protiv Krystiana Kaszubowskog, a na kraju mu je pobjeda za malo izmakla. Presudila je podijeljena sudačka odluka.

  • +8
Borilački spektakl KSW 51, Krystian Kaszubowski - Ivica Trušček Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Nažalost, niti preostalih pet regionalnih boraca nisu upisali pobjede. Sudionik glavne borbe, Erko Jun, platio je danak neiskustvu u meču protiv višestrukog svjetskog 'strongmana' Mariusza Pudzianowskog, dok je Vaso Bakočević platio danak možda i neozbiljnom ponašanju tijekom borbe. Previše je opušteno ušao u okršaj protiv Borysa Mankowskog, a izgubio je anakonda gušenjem nakon tri i pol minute.

  • +12
Borilački spektakl KSW 51, Mariusz Pudzianowski - Erko Jun Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Uspješan nije bio niti Vasin timski kolega, Aleksandar Ilić. 'Joker' nije uspio odgovoriti na rušenja Cezaryja Kesika, poljskog borca koji ga je završio u drugoj rundi. Miloš Janičić poražen je na sličan način kao Filip Pejić, odnosno uključio se na pravi način tek u trećoj rundi, dok je vrlo hrabru i bespoštednu borbu odradio Lemmy Krušič, no niti Slovenac nije ispio doći do pobjede za koju je u kavezu ostavio apsolutno sve što je imao.

Više o svim borbama čitajte OVDJE.

  • +5
Atraktivne hostese na borilačkom spektaklu KWS 51 u Areni zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

REZULTATI KSW-A 51:

Mariusz Pudzianowski def. Erko Jun - tehnički nokaut, 2. runda (1:30)

Borys Mankowski def. Vaso Bakočević - prisiljavanje na predaju, 1 runda (3:30)

Antun Račić def. Damian Stasiak - većinska sudačka odluka (48-47, 48-46, 47-47)

Daniel Torres def. Filip Pejić - jednoglasna sudačka odluka

Ante Delija def. Oli Thompson - tehnički nokaut, 2 runda (1:58)

Ivan Erslan def. Darwin Rodriguez - tehnički nokaut, 1. runda (1:32)

Roman Szymański def. Miloš Janičić - jednoglasna sudačka odluka

Krystain Kaszubowski def. Ivica Trušček - podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)

Sebastian Przybysz def. Lemmy Krušič - jednoglasna sudačka  (30-26, 30-27, 29-28)