REVOLUCIJA, TERORISTI, HULIGANI

Poljski navijači zaratili sa savezom

19.10.2009 u 17:31

Bionic
Reading

Poljski navijači pozivaju na revoluciju protiv domaćeg nogometnog saveza, a savez svoje navijače naziva teroristima i huliganima. Domaćin idućeg Europskog prvenstva sam je sebi zakuhao kaos u nogometu

Poljski navijači, bijesni zbog loših rezultata i igara poljske reprezentacije, najavljuju revoluciju koja za cilj ima svrgavanje vodstva Poljskog nogometnog saveza (PZPN).

Na posebnoj web stranici pod nazivom 'Kraj PZPN-a' već je 280.000 registriranih korisnika, a prva akcija te skupine bio je uspješan bojkot zadnje utakmice kvalifikacija za SP 2010. protiv Slovačke u Chorzowu. Na toj utakmici bilo je svega 2000 ljudi, a u prodaju je pušteno čak 25.000 ulaznica.

'Poljaci više neće podržavati reprezentaciju sve dok je vode nesposobnjakovići iz Saveza, koji su otjerali i sponzore. Okupimo se zajedno i napravimo pritisak u cilju spasenja poljskoga nogometa', stoji na web stranici.

Vodstvo PZPN-a tu skupinu naziva 'teroristima i huliganima', a navijači uzvraćaju optužbama za korupciju i nesposobnost te pozivaju na svrgavanje čelnika Saveza na skupštini u prosincu. Poljska je, zajedno s Ukrajinom, domaćin Europskoga prvenstva 2012. godine.