SVIJET SE ČUDI

Policiji u 'slučaju Šimunić' nije ništa sporno

20.11.2013 u 21:32

Bionic
Reading

Nakon nevjerojatnog ispada Joea Šimunića poslije dvoboja s Islandom, kada je s mikrofonom u ruci izvikivao 'Za dom', diglo se puno prašine

Svjetski mediji s gnušanjem su prenijeli vijest o neprimjerenom potezu iskusnog australskog Hrvata Joea Šimunića, a reagirao je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta željko Jovanović koji je poslao službeni dopis u Hrvatski nogometni savez te Hrvatski olimpijski odbor, a u kojem traži hitno očitovanje o ovom slučaju.

Također, reagiralo je i zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.

Povodom izjava Josipa Šimunića nakon odigrane nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Islanda, PU zagrebačka nije utvrdila elemente kaznenog djela. No Policijska uprava zagrebačka o svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama dostavila je izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu radi donošenja odluke.

U kratkom priopćenju objavljenom na DORH-ovoj internetskoj stranici stoji da je Općinsko državno odvjetništvo 'zatražilo od nadležne Policijske uprave zagrebačke dostavu izvješća o događaju nakon spomenute utakmice radi donošenja odluke o mogućem prekršaju'.

Cijeli dokument pročitajte OVDJE